JO19-1 verplettert Soest SO

11 november 2019

Voor de JO19-1 verliep de thuiswedstrijd tegen nummer 7 Soest SO in alle opzichten fantastisch. Het was vooraf weer gewaarschuwd voor onderschatting en daar was op het veld ook weinig van te zien. Vooral de eerste helft van de blauwen was een lust voor het oog. We hebben kunnen genieten van schitterende aanvallen en mooie doelpunten, met als resultaat een ruststand van maar liefst 6-0. De tweede helft deed G.V.V.V. het iets rustiger aan en speelde de partij rustig uit, met een eindstand van 10-2 tot gevolg. Bij zo’n uitslag zou je kunnen vermoeden dat de tegenstander wel erg weinig weerstand gaf, maar dat was niet zo. Bij vlagen liet Soest zien dat het echt wel iets kon. Aanvallend leek het ze te ontbreken aan stootkracht en bij G.V.V.V. lukte, zeker in de eerste helft, gewoonweg alles.

 

Het is even wennen voor het publiek, Soest staat namelijk in blauw tenue op het veld en onze jongens spelen in het zwart. We horen voor aanvang dat Soest te kampen heeft met veel blessures, maar liefst vier spelers zijn langdurig uit de roulatie. Er komt in de 6e minuut alweer een blessure bij, want de grensrechter van onze gasten moet stoppen vanwege een kuitblessure. Hij wordt vervangen door een van de wisselspelers. Het eerste doelpunt van G.V.V.V. komt snel en ook een beetje uit de lucht vallen, omdat er tot dan toe nog geen kansen te noteren waren. Bij een ingooi van G.V.V.V. wordt de bal door een speler van Soest richting de eigen keeper gekopt, maar de bal landt precies voor de voeten van Luca, die niet al teveel moeite heeft om de bal in de hoek te schieten. Het spel van de blauwen wordt steeds beter. Het speelt verzorgd voetbal, verlegt het spel voortdurend van kant naar kant en Soest krijgt het steeds moeilijker met de snelheid van G.V.V.V. op de flanken.

 

Goals, goals, goals…

De 2-0 laat niet lang op zich wachten. Wail besluit het eens van een meter of 25 te proberen. De bal zeilt net onder de lat, de keeper zit er wel met zijn handen aan maar het is niet voldoende en de bal valt achter hem in het net. Een minuut later komt de bal via veel schijven bij Jaidy, die Melvin bereikt. Melvin passeert de keeper met een met een lobje en binnen een kwartier is het al 3-0. Dan komt ook Soest er een paar keer gevaarlijk uit. Een schot vanaf de linkerkant wordt knap richting rechterhoek gekruld, Olaf redt met een prachtige zweefduik. Toch is het weer G.V.V.V. dat de score verder uitbouwt. Melvin komt langs de linker zijlijn aan de bal, ziet Jaidy helemaal aan de andere kant vrijstaan en weet hem met een prachtige pass ‘over de hele’ te bereiken. De voorzet van Jaidy richting tweede paal is ook op maat, Bilal kopt daar onhoudbaar voor de keeper binnen. Een minuut later is het bijna 5-0, als de volgende goede voorzet van Jaidy door Luca niet met het hoofd, maar met zijn schouder wordt geraakt. Evengoed gaat de bal maar net langs de verkeerde kant van de kruising.

 

Denderen(d)

De blauwen denderen door en laten Soest alle hoeken van het veld zien. Na een halfuur spelen, als Soest nog wel een aardig afstandsschot lost wat net over gaat, ligt ook de 5-0 erin. Melvin schiet een bal vanaf de linkerkant prachtig in de verre hoek binnen. Drie minuten voor tijd maakt Justin de 6-0. Luca verovert de bal rechts bij de achterlijn, legt terug op de inlopende Justin, die vanaf rand zestien kiezelhard uithaalt en de bal in de linkerhoek knalt. Het is een schitterende goal die past bij de afsluiting van de beste helft die de JO19-1 dit seizoen heeft gespeeld.

 

Soest redt de eer, maar G.V.V.V. blijft scoren

Uiteraard zal de coach van Soest gezegd hebben dat de tweede helft met 0-0 begint en dat ze het G.V.V.V. moeilijker zullen proberen te maken. Aanvankelijk lukt dat ook gedeeltelijk. Soest probeert druk te zetten, waardoor het eerste deel van de tweede helft wat meer evenwicht in het spel te zien is. Na bijna een uur spelen wordt Justin gevloerd in de 16 en krijgt G.V.V.V. een penalty. Justin gaat zelf achter de bal staan maar schiet tegen de paal. De blauwen worden weer sterker en er komen weer kansen. Na een mooie solo speelt Bilal zich vrij en schiet net voorlangs. Even later trapt de keeper van Soest mis, de bal gaat recht omhoog. Luca neemt hem goed aan, speelt zich vrij en schuift de bal onder de keeper door: 7-0. Dan redt Soest de eer. Het wordt 7-1 doordat een bal ineens achter de verdediging belandt en vrij achter Olaf kan worden geschoten. Enkele minuten later wordt het zelfs 7-2 als de rechtsbuiten van Soest op avontuur gaat, Leroy voorbij sprint en Olaf verrast in de korte hoek. G.V.V.V. raakt niet van haar stuk en gaat door waar het mee bezig was: scoren. Amper een minuut na de 7-2 schiet Justin van dichtbij de 8-2 tegen de touwen, uit een voorzet van Melvin. Dan is het 4 minuten voor tijd Anthony, die er 9-2 van maakt door een rebound binnen te schieten. Het slotakkoord is voor Bas. Onze verdediger probeert al vaak in de slotfase van wedstrijden een doelpunt mee te pikken. Hij was er al meerdere keren dichtbij, deze keer is doelpunt nummer 10 voor hem. En hoe! Hij pikt de bal op net buiten de zestien, soleert door drie verdedigers en scoort. Het was genieten langs de lijn vandaag, zeker tijdens de eerste helft. Opvallend is nog dat we bij tien goals maar liefst 7 verschillende doelpuntenmakers hebben.

 

Aanstaande zaterdag reizen we af naar Amersfoort voor de uitwedstrijd tegen de nummer 11 CJVV. De aftrap is om 11.30 uur.

 

G.V.V.V. JO19-1 – Soest SO 10-2 (6-0)

 

Scoreverloop: 8. Luca Auteri 1-0, 12. Wail Kada 2-0, 13. Melvin van de Haar 3-0, 22. Bilal Tmim 4-0, 31. Melvin van de Haar 5-0, 42. Justin Spies 6-0, 66. Luca Auteri 7-0, 73. Soest 7-1, 78. Soest 7-2, 79. Justin Spies 8-2, 86. Anthony Willemsen 9-2, 87. Bas de Roo 10-2.

 

Gele kaart: 19. Melvin van de Haar.

 

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Jay Hofman (75. Robin Scholtus), Wail Kada, Ruben Ravesloot (63. Leroy Sarante Encarnación), Bilal Tmim, Joey van de Steeg (45. Anouar Tagherbit), Melvin van de Haar, Justin Spies, Luca Auteri (76. Ali Senyurt), Bas de Roo, Jaidy van Meegdenburg (73. Anthony Willemsen).

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus