JO19-1 wint verhitte topper in Vleuten

4 november 2019

G.V.V.V. JO19-1 heeft zaterdag ook de zesde wedstrijd van de competitie winnend afgesloten. De topper in Vleuten tegen nummer twee PVCV, oftewel Patronaats Voetbalclub Vleuten, eindigde in 3-4. In een nogal verhit duel, ontsierd door enkele opstootjes, werd het vooral in de slotfase nog spannend omdat PVCV in de laatste tien minuten knap terugkwam van een 0-4 achterstand. G.V.V.V. staat nu dus op 18 uit 6 en heeft een gat van 5 punten geslagen naar de nieuwe nummer twee, Maarssen.

 

We hebben te maken met een heuse avondwedstrijd onder kunstlicht, omdat pas om 16.55 u werd afgetrapt op het hoofdveld van PVCV. De omstandigheden waren niet ideaal door regen, harde wind en dito kunstgrasmat, die meer weg had van vloerbedekking. Het zijn omstandigheden waaronder het hanteren van de ‘lange bal’ niet de beste tactiek is, zeker als je een team hebt dat zo goed kan voetballen als de blauwen. Juist de lange bal werd veelvuldig toegepast in de beginfase, tot ergernis van coach Anass. Hij vergeleek het met ‘diesel in een benzineauto gooien’. Of hij daar misschien ervaring mee heeft ben ik vergeten te vragen. Vanaf de aftrap is al snel duidelijk dat we de punten hier niet cadeau zullen gaan krijgen. PVCV plaatst enkele gevaarlijke counters, waarbij vooral de linksbuiten opvalt door zijn snelheid. Toch krijgt G.V.V.V. al in de zevende minuut een dot van een kans, als Olaf bij zijn uittrap Luca vrij voor de keeper zet. De inzet van Luca richting verre hoek gaat helaas tegen de paal.

 

 

Overtredingen

PVCV bedient zich meer en meer van forse overtredingen, ook G.V.V.V. laat zich niet onbetuigd. De scheidsrechter laat erg veel toe en gaat nooit verder dan het geven van vrije trappen. Na een kwartier wordt Justin voor de zoveelste keer gevloerd op het middenveld. Overtuigd van het krijgen van een vrije trap pakt hij de bal op. De scheidsrechter fluit wel, maar voor hands van Justin… De vrije trap wordt slim genomen en een speler van PVCV kan 1:1 voor Olaf opduiken. Onze sluitpost redt prima en de stand blijft 0-0. Even later volgt een goed schot van een speler van PVCV uit de tweede lijn, Olaf ziet hem hard tegen de lat gaan. Zo is de eerste fase van de wedstrijd duidelijk voor de jongens uit Vleuten. Daarna krijgen de blauwen geleidelijk meer grip op de wedstrijd en komen na ruim een half uur spelen op voorsprong. Via een ingooi kan Bilal vanaf de rechterkant de vrijstaande Luca inspelen. Hij haalt uit en deze keer gaat hij strak in de linkerhoek tegen de touwen.

 

Vlam in de pan

G.V.V.V. heeft de smaak te pakken en zet nog een tandje bij. Het duurt slechts 8 minuten en dan staat het 0-2. Wail speelt vanaf het middenveld Bilal op de rechterflank in. Zijn voorzet is aan de hoge kant voor Jaidy, maar die springt mee en legt de bal met gestrekt been stijlvol achter de keeper. Prachtig doelpunt! Intussen volgen overtredingen elkaar op. Het spel ligt erg vaak stil voor vrije trappen. Vooral de behendige Justin, Joey en Bilal zijn regelmatig slachtoffer. Op slag van rust gaat laatstgenoemde neer en blijft liggen. De scheidsrechter ziet het niet en PVCV voetbalt door, waardoor een speler alleen op Olaf af komt. Olaf komt winnend uit het duel. Langs de kant voelen we al dat de vlam zomaar in de pan kan schieten en dat gebeurt even later ook. Bij een duel om de bal duwt Bilal zijn tegenstander boos van zich af en het publiek begint zich ermee te bemoeien. De scheidsrechter had de situatie makkelijk kunnen oplossen door beide spelers geel te tonen, maar hij deed weer niets. Soms wordt geschreven: ‘de scheidsrechter hield de kaarten op zak’, maar in dit geval bleek de zaak anders te zijn: de scheidsrechter hád geen kaarten op zak! We bleken te maken te hebben met een PVCV scheidsrechter omdat er blijkbaar geen van de KNVB beschikbaar was. Hij was vergeten kaarten mee te nemen, dus kon geen grenzen stellen. In minuut 45+5 scoort G.V.V.V. nummer drie. Melvin wordt uit een korte corner ingespeeld, kan vrijwel ongehinderd de zestien inlopen en Wail kan zijn voorzet makkelijk binnenschieten. G.V.V.V. zoekt met een 0-3 voorsprong na 52 minuten (een horloge zat blijkbaar ook niet bij de uitrusting) de kleedkamer op.

 

Blauwen achteruit

PVCV komt met goede bedoelingen uit de kleedkamer. In de eerste minuten na rust is het onrustig in het strafschopgebied van de blauwen. Er worden meerdere schoten op het doel gelost, maar steeds staan er spelers in de weg. Bij een corner van PVCV wordt maar net voorlangs gekopt. Het volgende doelpunt is toch weer voor de blauwen. Na een mooie aanval via Bilal en Jaidy wordt laatstgenoemde op een interessante plek onderuit gehaald. Wail gaat achter de bal staan voor de vrije trap. De bal gaat keurig langs de muur en ongehinderd in de verre hoek: 0-4. In de 58e minuut heeft Olaf weer een geweldige redding in huis als een Vleutense speler alleen voor hem opduikt. Na een uur spelen vinden een aantal wissels plaats bij G.V.V.V. en brokkelt de organisatie wat af. De blauwen worden achteruit gedrongen en dat levert in de 81e minuut een doelpunt op voor de thuisploeg. Een corner wordt goed van dichtbij binnengekopt. Het geeft PVCV vleugels, want exact hetzelfde gebeurt 4 minuten later. G.V.V.V. probeert de controle over de wedstrijd terug te krijgen, maar dat lukt niet. In de 90e minuut wordt het zelfs 3-4. Geholpen door de harde wind landt een uittrap van de keeper van PVCV bij de rand van de zestien. Robin wil wegkoppen, Olaf roept ‘los’ maar schat de bal verkeerd in en hij kan ongehinderd worden binnengeschoten. De blessuretijd is dus enorm spannend, maar PVCV kan geen gevaar meer stichten en de drie punten gaan mee naar Veenendaal.

 

Aanstaande zaterdag om 12.30 u staat er weer een thuiswedstrijd op het menu tegen middenmoter Soest, op veld 2. De wedstrijd is daardoor ook te volgen op voetbaltv.

 

PVCV JO19-1 - G.V.V.V. JO19-1 3-4 (0-4)

 

Scoreverloop: 32. Luca Auteri 0-1, 40. Jaidy van Meegdenburg 0-2, 45+5. Wail Kada 0-3, 50. Wail Kada 0-4, 85. PVCV 2-4, 90. PVCV 3-4.

 

Gele kaart: tsja…

 

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Tom Ariesen, Wail Kada (66. Leroy Sarante Encarnación), Ruben Ravesloot, Bilal Tmim, Joey van de Steeg (73. Robin Scholtus), Melvin van de Haar, Justin Spies (70. Anouar Tagherbit), Luca Auteri (75. Ali Senyurt), Bas de Roo, Jaidy van Meegdenburg (75. Anthony Willemsen).

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus