JO19-1 zet ook Candia simpel opzij

29 september 2019

Na twee ruime thuisoverwinningen heeft G.V.V.V. JO19-1 laten zien ook buiten Veenendaal flink uit te kunnen halen. Candia had geen antwoorden op het aanvalsspel van de Veenendalers en moest maar liefst zeven doelpunten incasseren: 0-7. De wedstrijd werd helaas wel overschaduwd door een serieuze hoofdblessure van Leroy, die zelfs per ambulance moest worden afgevoerd.

G.V.V.V. zet Candia vanaf de aftrap vast op eigen helft en het eerste doelpunt laat slechts vier minuten op zich wachten. Bas vuurt een diepe crossbal af, die net wordt gemist door de verdediging van Candia, waardoor hij doorschiet en kan worden opgepikt door Joey. Hij kan daardoor helemaal vrijstaand de bal in de verre hoek binnen krullen. Dan doet Candia iets terug. Een aardig schot uit de draai gaat maar net over. Er volgt een grote kans voor G.V.V.V., waarbij de keeper een schot van Justin voor de voeten van Joey legt. Vanuit een wat lastige hoek gaat de bal net naast. Even later verdubbelen de blauwen de score. Leroy kan er met een goede actie aan de linkerkant vandoor, haalt de achterlijn en zet voor op Jaidy, die de bal gemakkelijk kan binnenlopen.

Hersenschudding Leroy

Vlak na zijn mooie assist komt Leroy ongelukkig en keihard in botsing met zijn tegenstander, die met zijn heup op zijn hoofd landt. Leroy blijft roerloos liggen en blijkt niet aanspreekbaar. Het wordt angstig stil op en rond het veld. Hij wordt zo goed mogelijk stabiel gehouden in afwachting van de ambulance. Na enkele minuten komt hij gelukkig bij en kunnen we voorzichtig opgelucht ademhalen. Hij stapt zelfs zelfstandig op de brancard en wordt ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is duidelijk geworden dat hij een flinke hersenschudding heeft opgelopen, maar dat het goed met hem gaat. Na een halfuur wordt de draad van de wedstrijd weer opgepakt, maar het was toch merkbaar dat iedereen onder de indruk was van wat er daarvoor gebeurd was.

Vonnis

Het duurt dan ook even voordat de volgende kans te noteren is. Een schot van Bas uit de tweede lijn gaat net naast. Het moge duidelijk zijn dat G.V.V.V. veel sterker is, het ontbreekt alleen soms aan scherpte voor het doel. Het wachten is op het definitieve vonnis, oftewel het derde doelpunt. Jaidy verzorgt die nog voor rust. Hij krijgt de bal goed mee, dribbelt alles en iedereen voorbij vanaf de rechterkant en scoort. Op slag van rust krijgt Candia nog een grote kans als Olaf mis zit bij een hoge bal. De verdediging kan met enige moeite wegwerken.

Kastje-muur

Na rust blijft het beeld hetzelfde, G.V.V.V. heeft de bal, valt aan en creëert kansen. Doelpunt vier komt op naam van Justin, die een corner van Melvin vrij kan binnenkoppen. Jaidy maakt zijn valse hattrick compleet door gebruik te maken van slecht uitverdedigen van Candia en de bal in de verre hoek te schuiven: 0-5. De Rhenenaren doen bijna iets terug. Een fout in de blauwe defensie zorgt voor een gevaarlijk moment voor het doel, maar de bal gaat uiteindelijk met enig geluk voorlangs. Goal nummer zes komt op naam van Joey. Invaller Jay stuurt Melvin weg, die teruglegt op Joey, die op zijn beurt helemaal vrij kan binnenschieten. Candia wordt nu van het kastje naar de muur gestuurd. Na twee grote kansen van G.V.V.V., waarbij Anouar de lat raakt en Joey net naast schoot is het slotakkoord voor Melvin. Na een aanval over veel schijven kan hij vrij uithalen vanaf de punt van de zestien. De keeper heeft opnieuw het nakijken en de 0-7 is een feit.

Komende zaterdag is de JO19-1 vrij. Hopelijk kan de goede reeks (4-1, 5-1 en 0-7) op 12 oktober worden voortgezet tegen het nog puntloze Jonathan JO19-2. De wedstrijd begint om 12.30 u op veld 2 van het Panhuis.

Candia ’66 JO19-1 - G.V.V.V. JO19-1 0-7 (0-3)

Scoreverloop: 4. Joey van de Steeg 0-1, 14. Jaidy van Meegdenburg 0-2, 38. Jaidy van Meegdenburg 0-3, 54. Justin Spies 0-4, 60. Jaidy van Meegdenburg 0-5, 75. Joey van de Steeg 0-6, 79. Melvin van de Haar 0-7.

Gele kaart: -

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Ruben Ravesloot (51. Anouar Tagherbit), Tom Ariesen (66. Robin Scholtus), Bas de Roo, Joey van de Steeg, Melvin van de Haar (80. Ali Senyurt), Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg, Luca Auteri, Leroy Sarante Encarnación (16. Wail Kada), Bilal Tmim (70. Jay Hofman).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus