JO9-1 wint met 6-5 van Geinoord JO9-1

14 december 2019
Vechtmachine JO9-1 wint spektakelstuk tegen een uitstekend Geinoord JO9-1

Wat de voorbeschouwing vorige week al beloofde, na de fantastische wedstrijd van de JO9-1 tegen FC Utrecht JO9-1 kwam vandaag één van de beste teams uit de hoofdklasse naar Sportpark Panhuis, namelijk Geinoord JO9-1. G.V.V.V. en Geinoord maakten er een spektakelstuk van, wat ook de in grote getalen opgekomen supporters van zowel G.V.V.V. als Geinoord deed genieten langs de lijn. Naast een spektakelstuk was het ook een hele sportieve wedstrijd, waarbij beiden ploegen streden voor elke meter.

Sterke start Geinoord
Geinoord kwam de eerste minuten sterk uit de starblokken wat al snel resulteerde in de 0-1. Na deze 0-1 kwam G.V.V.V. wat beter in de wedstrijd, wat kort na de 0-1 leidde tot de 1-1 door Timme. Een vlammend schot deed het net bollen.
Echter van deze 1-1- kon G.V.V.V. niet lang genieten, want door een onoplettendheid achterin, miscommunicatie tussen keeper en een verdediger, kwam Geinoord op een 1-2 voorsprong. Echter de karakterploeg GVVV liet geen moment de kopjes hangen en kwam wederom door een schot van Timme op gelijke hoogte 2-2.
Het duel bleef op en neer gaan met ook een aantal grote kansen voor Geinoord, maar door fantastische keeperwerk van Lyam, bleef de 2-2 op het scorebord.

Een onverwachts afstandsschot van Ezra belandde tot ieders verbazing in de goal waardoor G.V.V.V. deze ochtend voor het eerst op voorsprong kwam, 3-2. Daarna schakelde het bij vlagen fantastisch voetballende Geinoord een tandje bij en binnen enkele minuten was de 3-2 omgezet naar een 3-4 voorsprong voor Geinoord. Met deze tussenstand werden de eerste 20 minuten afgesloten.

Tweede helft
De laatste 20 minuten bleven beiden ploegen doorgaan met aanvallend voetbal en dit leidde over en weer tot grote kansen. Het was Julian die G.V.V.V. uit een snelle counter, uittrap Lyam en doorgetikt door Joey, weer op gelijke hoogte bracht 4-4. Een prachtige individuele actie van de smaakmaker van Geinoord leidde de 4-5 in en met nog tien minuten op de klok, wist G.V.V.V. wat ze moesten doen, nog tweemaal scoren.
De spanning was om te snijden en uit een cornerbal schoot wederom Timme de bal tegen de touwen 5-5. Appie (Abdeslam), kreeg vervolgens een aantal grote kansen op de 6-5, echter telkens was er een verdediger die een voorsprong in de weg stond of Appie geen geluk met de afronding.

Op voorsprong
Waar Appie bij een aantal kansen geen geluk had, had hij dat bij de 6-5 wel. Een verdediger van Geinoord wilde de bal op ca. 3 meter van de goal wegwerken, Appie blokte de bal, en ja hoor de 6-5 was een feit. Daarna gaf Geinoord vol druk en G.V.V.V. moest met man en macht verdedigen om de 6-5 over de streep te trekken. Een paar hachelijke situaties voor de goal werden door G.V.V.V. overleefd en daar was uiteindelijk het verlossende eindsignaal 6-5.

De vechtmachine G.V.V.V. deed waar het in deze competitie bekend om staat, als team blijven vechten en strijden, met als resultaat wederom drie punten.
Ook na afloop was de sportiviteit groot, een huilende speler van Geinoord werd getroost door een speler van G.V.V.V., welke samen het veld afliepen, alvorens er werd overgegaan tot het nemen van penalties.

Complimenten voor de begeleiding van zowel Geinoord als G.V.V.V. en uiteraard de aanwezige supporters. Iedereen heeft 40 minuten genoten van een fantastische pot voetbal, van twee heerlijke teams, met voor G.V.V.V. JO9-1 de kers op de taart namelijk drie punten.

Doelpuntenmakers bij G.V.V.V.: 3 x Timme, 1 x Ezra, 1 x Julian en 1 x Appie.
G.V.V.V. JO9-1 gaat nu met een goed gevoel de winterstop in.

Namens de begeleiding van G.V.V.V. JO9-1 willen wij iedereen fijne feestdagen toewensen en bovenal een gelukkig en gezond 2020.

Groeten Tom Ariesen en Stefan van de Bovenkamp

In de bijlage de uitslagen en statistieken van G.V.V.V. JO9-1 van de eerste seizoenshelft 2019-2020.