Moeizame overwinning JO19-1 op Jonathan

16 oktober 2019

G.V.V.V. JO19-1 liet vandaag zien hoe lastig het is onderschatting te vermijden als het een aantal wedstrijden op rij zo makkelijk gaat en de hekkensluiter op bezoek komt. Het moet gezegd: de tegenstander, die tot zaterdag nog maar 1 punt wist te sprokkelen gaf veel meer weerstand dan te verwachten viel. Het is de vraag of er dit keer misschien wat andere spelers in het veld stonden, maar dat blijft gissen. Feit was dat Jonathan JO19-2 tot twee keer toe terugkwam in de wedstrijd omdat G.V.V.V. regelmatig niet thuis gaf. Uiteindelijk moest Jonathan in de slotfase definitief buigen en werd met 6-4 naar Zeist gestuurd. Daardoor verstevigt G.V.V.V. haar koppositie nog verder en staat het drie punten los van de rest.

Binnen drie minuten is het G.V.V.V. dat via een cadeautje van Jonathan op voorsprong komt. De keeper van Jonathan denkt snel uit te trappen en schiet tegen een van onze spelers aan. Daardoor valt de bal voor de voeten van Anthony, die draait en de bal langs de keeper in het lege doel schiet. Aangezien de speler buiten de zestien geraakt werd hadden protesten van de gasten geen zin. Lang kan G.V.V.V. echter niet van de voorsprong genieten. Slechts twee minuten later valt een vrije trap van Jonathan achter de verdediging. De spits ontsnapt aan de aandacht van Bas en krult de bal in een keer over Olaf tegen de touwen. Jonathan blijft daarna gevaarlijk en G.V.V.V. is slordig. In de twaalfde minuut komen de Zeistenaren zelfs op voorsprong. Deze keer ontsnapt een tegenstander uit de rug van Robin bij een ingooi, de voorzet kan niet worden weggewerkt en Olaf zit mis. Uiteindelijk kan de bal bij de tweede paal vrij worden binnengetikt en is het zo maar 1-2.

Achterstand goedgemaakt

G.V.V.V. krijgt langzaam wat meer grip op de wedstrijd en weet de achterstand nog voor rust goed te maken. Na een half uur schiet Bilal hard richting korte hoek, de keeper kan niet klemmen en de bal komt voor de voeten van Melvin, die makkelijk kan binnenschieten. Amper vier minuten later komen de blauwen weer op voorsprong via Luca. Justin steekt Melvin weg, die een goede voorzet aflevert bij Luca, die de bal in eerste instantie recht op de keeper schiet. De keeper moet echter weer lossen en Luca benut zijn tweede poging. G.V.V.V. gaat geleidelijk wat beter spelen, maar blijft erg kwetsbaar in de omschakeling.

Tweede helft

Ook in de tweede helft blijft het beeld hetzelfde. Jonathan blijft gevaarlijk en komt weer op gelijke hoogte. Een speler van Jonathan speelt drie verdedigers van de blauwen uit, legt de bal breed op zijn helemaal vrijstaande collega en die kan gemakkelijk de trekker overhalen: 3-3 en G.V.V.V. kan weer opnieuw beginnen. Na een kwartier spelen in de tweede helft hebben de blauwen nog geen enkele kans gecreëerd. Maar terwijl ik die notitie maak, brengt Melvin G.V.V.V. weer op voorsprong, en hoe! Op een goede diepe pass van Ali vanaf de middellijn neemt Melvin de bal in een keer en laat hem met een boog over de keeper binnen ploffen. Nadat Jonathan weer een keer gevaarlijk in de buurt van Olaf opdook, ontvangt de nummer elf van Jonathan zijn tweede gele kaart en moeten de gasten met 10 man verder. Een kwartier voor tijd wordt Justin opzichtig gevloerd in de zestien en gaat de bal op de stip. Justin schiet zelf onberispelijk binnen. Met een voorsprong van 5-3 lijkt de wedstrijd gespeeld, maar niets is minder waar. G.V.V.V. blijft onzorgvuldig en Jonathan gevaarlijk. Uit een vrije trap weten ze vier minuten voor tijd toch weer de aansluitingstreffer te produceren. Vanaf twintig meter gaat de bal langs de muur, strak in de hoek en Olaf heeft het nakijken. Gelukkig  is het slotakkoord toch weer voor de thuisploeg. Na een goede overname van Bilal kan Melvin worden ingespeeld aan de linkerkant. Hij snijdt naar binnen en creëert ruimte voor een onhoudbaar schot. Zo eindigt de wedstrijd in een 6-4 overwinning, die erg moeizaam tot stand kwam omdat bijna geen enkele speler zijn normale niveau haalde.

Zaterdag 26 oktober staat de thuiswedstrijd tegen nummer zes Hooglanderveen op het programma. De aftrap is om 11.45 uur op het hoofdveld.

G.V.V.V. JO19-1 - Jonathan JO19-2 6-4 (3-2)

Scoreverloop: 3. Anthony Willemsen 1-0, 5. Jonathan 1-1, 12. Jonathan 1-2, 29. Melvin van de Haar 2-2, 33. Luca Auteri 3-2, 57. Jonathan 3-3, 60. Melvin van de Haar 4-3, 75. Justin Spies 5-3(p), 90+5 Melvin van de Haar 6-4.

Gele kaart: 4. Jonathan, 79. Jaidy van Meegdenburg, 90+2. Melvin van de Haar.

Rode kaart 71. Jonathan (2x geel).

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Jay Hofman (18. Ruben Ravesloot), Robin Scholtus (18. Tom Ariesen), Bas de Roo, Anouar Tagherbit (59. Joey van de Steeg), Melvin van de Haar, Justin Spies, Anthony Willemsen (45. Ali Senyurt), Luca Auteri (59. Jaidy van Meegdenburg), Wail Kada, Bilal Tmim.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus