Moeizame winst JO11-1

22 september 2019
Wedstrijdverslag Candia’66 JO11-1 - G.V.V.V. JO11-1 zaterdag 21 september

Moeizame winst JO11-1
Weer enkele bekerrondes verder mochten we gaan aantreden tegen een voor ons bekende tegenstander. Candia’66 uit Rhenen.

Kritisch
Onder aanvoering van coach Hikmet, die met zijn ziel en zaligheid de manschappen aanstuurde op het kunstgrasveld in Rhenen. Helaas konden de trainers er zelf niet bij zijn i.v.m. andere verplichtingen. Het leek in de beginfase wel of onze blueboys moeite hadden met de zwaarte van de bal. Ze kregen hem nauwelijks van de grond. Liam onze doelwachter werd de gehele wedstrijd vrijgelaten met de opbouw, dus kon hij indribbelen. Ook hij had moeite met deze speelbal en leverde hem in de beginfase in bij de tegenstander. Hier kwam een gevaarlijke kans uit voor de rooien uit Rhenen. Liam moest tot tweemaal toe herstellen. Eerst via zijn hand een hard schot op de lat en uit de rebound stonden er nog meer vrij van Candia en ook hierin was hij meester. Vol overgave stortte hij zich op de bal en het gevaar was geweken…Een spannend begin van een zonnige ochtend. In de 7e minuut moest onze doelman weer handelend optreden. Een prachtige aanval van Candia ging via een een-tweetje op de achterlijn. Bal werd teruggelegd en Liam blokte tijdig het schot. Het spel golfde op en neer en was niet goed te noemen. Wellicht is deze schrijver te kritisch op deze jonge boys, maar we weten dat zij veel beter in staat zijn om goed te voetballen en te combineren. Heel af en toe kwam dit wel naar voren en dan zitten we in de 15e minuut. Speedy Jaylen gaat op vol tempo via de rechterflank naar binnen en zijn schot komt via de binnenkant van de paal bij Dylan terecht. Hij wil zijn man uitkappen, dit lukt aardig, maar zijn schot komt ook op de paal en ditmaal aan de buitenkant. Gevaar geweken.

Selim passeert behendig zijn tegenstander.

Leien dakje
Twee minuten later is het dan toch raak via de voet van dezelfde speedy. Via een kleine scrimmage voor het doel komt de bal voor zijn voeten terecht. Hij schrikt in eerste instantie van deze riante mogelijkheid, herpakt zich snel en schiet de bal onberispelijk binnen. 0-1. Weer twee minuutjes later een prachtig lage crossbal van Akram die perfect terecht komt bij Dylan. Dylan neemt de bal aan en schiet hem helaas via de bovenkant van de lat over het doel. Candia blijft gevaarlijk met de counters en dit zou blijken in de 22e minuut. Slordig spel vanuit ons en de bal verdwijnt pardoes in de bovenhoek. Een prachtige treffer 1-1. Vlak voor rust lopen de blauwen weer uit naar een voorsprong. Eerst via Mees, die een pass bezorgt bij Jaylen, die op zijn beurt Dylan weer vindt. Dylan neemt aan, kapt een man uit en schiet heerlijk binnen 1-2. Je zou zo zeggen dat alles van een leien dakje ging, maar niets is minder waar. Het spel was niet goed. Onze mannen stapten veel te snel door bij doordrukken van Candia. Aannames waren slordig. Bij de aanvallen met veel snelheid via de buitenkant, gingen de spelers die mee naar voren liepen veel te snel richting het doel en verscholen zich achter de defensie waardoor vele aanvallen stierven in schoonheid omdat zij nooit bij de bal konden komen. Als er af en toe een aanvaller/middenvaller terug zou stappen bij een voorzet dan hadden we alle ruimte gehad om aan te nemen en een grotere kans om succesvol af te ronden.

Plezier
Zoals eerder gezegd stappen wij veel te snel in en kunnen op dit moment nog niet de rust bewaren om mee te lopen of om tegen de speler te gaan ‘hangen’ zodat deze andere keuzes moet maken. Wij maken het de tegenstander ontzettend gemakkelijk door onze eigen acties. Het lastige is, dat je niet te kritisch wilt zijn, anderzijds is dit een selectieteam, waar plezier het allerbelangrijkste is voor goede prestaties en als je weet dat de boys veel beter kunnen dan ‘kriebelt’ dat een beetje. Maar goed…terug naar de wedstrijd. In de 38e minuut komen we op een 1-3 voorsprong door een goal van Selim na een assist van Oscar. Een bevrijdende treffer. In de minuten die daarop volgen waren er vooral voor Selim hele grote kansen om te scoren. Tot tweemaal toe recht voor de keeper kan hij hij de bal niet tegen het nylon krijgen. Met nog een klein kwartiertje te spelen komt Candia door ons toedoen terug in de wedstrijd. Kalm wordt de bal na een dieptepass in de hoek geschoten. 2-3. Hoewel dit uiteindelijk de eindstand was waren er nog gruwelijke kansen voor Jaylen, Akram en Selim. Al hun pogingen gingen naast of tegen hun keeper. Na afloop waren de boys uiteraard blij met de winst. En zo hoort het zeker ook te zijn. Ik mag veronderstellen dat de trainers er weer een hoop huiswerk bij hebben voor komende week. Maar nu eerst verder genieten van de winst.

Coach Hikmet instrueert zijn manschappen.

Scoreverloop
17e 0-1 Jaylen