JO17-1 heeft een offday en verliest van hekkensluiter

9 december 2018

Een wedstrijd on snel te vergeten. Dat is het algemene gevoel dat overbleef van het treffen uit tegen usv Elinkwijk. Waar het aan lag dat onverwacht met 2-1 werd verloren is lastig te zeggen. Was het onderschatting? Misschien wel. Elinkwijk was feller in de duels en effectiever in de aanval. De blauwen verloren terecht met 2-1.

Slecht begin G.V.V.V.

Er staat een harde wind op sportpark Elinkwijk. De wind blaast in de eerste helft in de rug van de blauwen. Na een kansje van Bilal op een voorzet van Joey die in het zijnet belandt, ziet G.V.V.V. na drie minuten alle goede bedoelingen al in rook opgaan. Elinkwijk verovert de bal, mag via enkele snelle combinaties voor het doel van Olaf verschijnen en ongehinderd de 1-0 aantekenen. Een slecht begin dus voor G.V.V.V., dat vooraf uitvoerig door William en Koen voor onderschatting was gewaarschuwd. Halverwege de eerste helft komt G.V.V.V. wat beter in de wedstrijd. Elinkwijk zit er kort op en gaat daarbij nogal eens over de schreef. Het levert de blauwen een aantal vrije trappen op van de nogal onberekenbaar fluitende scheidsrechter. Een vrije trap van Robin vanaf de linker zijlijn waait bijna bij de tweede paal binnen. Bij de tweede poging is het wel raak. Robin schiet een vrije trap, ongeveer 20 meter recht voor het doel hard richting de rechter hoek, waar de keeper zoveel moeite mee heeft dat Bilal de rebound binnen kan schieten. Vijf minuten later ligt de bal weer links bij de zijlijn na een overtreding. Robin legt hem weer bij de tweede paal, waar Joey de bal net niet goed kan raken.

Teleurstelling

Het eerste wapenfeit van de tweede helft is voor de blauwen. Sem probeert het eens met een goed afstandsschot, maar ziet de bal net over het doel gaan. Elinkwijk heeft nu het voordeel van de wind in de rug en ziet een vrije trap ook maar rakelings over het doel gaan. G.V.V.V. zit in een redelijk goede fase en Elinkwijk houdt vooral tegen. Veel moeite hebben ze daar echter niet mee, want aanvallend presteert G.V.V.V. weinig. Het blijft bij een goed geplaatste kopbal van Joey uit een corner van Jaidy, die gepakt wordt door de keeper. In de 56e  minuut gaat het behoorlijk mis. Elinkwijk kan langs de hele linkerflank ongehinderd opstomen, voorzetten en raak schieten. We weten dat het moeilijk gaat worden nog een punt te pakken vandaag. G.V.V.V. komt daarna nauwelijks nog aan voetballen toe. Frustratie en provocatie, opstootjes en gele kaarten bepalen het spelbeeld. De blauwen kunnen het tij niet meer keren en druipen zwaar teleurgesteld af. Elinkwijk is uiteraard erg blij met dit resultaat.

Een geluk bij een ongeluk is dat er, door de uitslagen van de concurrentie, weinig aan de stand op de ranglijst verandert. Aan de andere kant had bij winst een mooie stap omhoog kunnen worden gemaakt. Gelukkig is er volgende week een mogelijkheid te experimenteren met de opstelling en speelwijze in een oefenwedstrijd tegen SKV. Daarna is er een paar weken rust en hebben we daarna nog alle kans om revanche te nemen op sommige resultaten.

u.s.v. Elinkwijk JO17-1 – G.V.V.V. JO17-1 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 3. u.s.v. Elinkwijk 1-0, 25. Bilal Tmim 1-1, 56. u.s.v. Elinkwijk 2-1.

Gele kaart: 58. Robin Scholtus (G.V.V.V.), 63. u.s.v. Elinkwijk, 69. u.s.v. Elinkwijk

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Maarten Baerends (66. Rens van Esterik), Hamza el Mansouri (33. Jaidy van Meegdenburg), Joey van de Steeg (76. Waylon Kampert), Sem van den Hoek, Ruben Ravesloot, Levi Budding, Robin Scholtus, Jay Hofman, Maurits Suvee (75. Hugo van Stempvoort), Bilal Tmim.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus