Dinsdagavond informeerde het bestuur de aanwezige leden op de Algemene Ledenvergadering over de aankomende verduurzaming. Na verkennende gesprekken met hoofdsponsor Rabobank, leveranciers van zonnepanelen en vervolgens het aanvragen van een Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE+), ontving de club afgelopen week goedkeuring. G.V.V.V. kan hiermee beginnen met de aanleg van 274 zonnepanelen op het dak van de kleedkamers.

‘Energiekosten terugbrengen naar nul’

“We zijn als vereniging erg blij met de toekenning van de SDE+ subsidie. Zowel de KNVB als de gemeente Veenendaal hebben ons geholpen met de energiescan,” aldus voorzitter Barry van de Lagemaat die hiermee de stap wil zetten om de club energieneutraal te maken. “Dit is de volgende fase van verduurzaming. Het doel is om de energiekosten te reduceren tot ongeveer nul.”

‘Willen goede voorbeeld zijn’

De club merkte in verkennende gesprekken met de hoofdsponsor veel support. “Rabobank steunt ons als hoofdsponsor en vindt dit maatschappelijke thema erg belangrijk.” Van de Lagemaat hoopt dat G.V.V.V. hiermee een voorbeeld is voor anderen: “Wij willen leden en sponsoren ook stimuleren om te gaan verduurzamen.”