‘Ik haal hier enorm veel voldoening uit’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Vanaf deze week zet de club elke vrijdag een vrijwilliger op een voetstuk, in de nieuwe rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Gert van Holland, samen met de onderhoudsploeg houdt hij het sportpark piekfijn in orde.

Het was 1978 toen Gert van Holland begon als vrijwilliger bij G.V.V.V. ‘Mijn zoon ging voetballen en ik werd toen jeugdleider en -trainer van dat elftalletje’, begint de 71-jarige Veenendaler. ‘Ik had niet heel veel verstand van het spelletje, maar in de F-jes ben je er meer mee bezig dat de kinderen plezier hebben.’

Reclamecommissie

Een paar seizoenen later hielp Van Holland ook met andere zaken binnen de vereniging. ‘Hennie Dekker vroeg mij om te helpen in de reclamecommissie. In de avonduren borden ophangen, borden schoonmaken. Het was erg gezellig en het groepje werd steeds groter.’ Toen kartrekker Dekker overleed, was Gert van Holland erop gebrand dat de commissie werd doorgezet. ‘Jan van de Kraats, Jan Binsbergen, Simon Budding, Floris Hol en ik wilden graag verder gaan met de werkzaamheden.’

Van Holland, tweede van rechts, poseert met de eerste reclamecommissie van de club.

Het bleek de start van een nieuwe fase in de reclamecommissie, die zich ook steeds meer op onderhoudstaken richtte. ‘We bouwden een eigen werkplaats en hebben deze in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. Onze groep kenmerkte zich door personen met ieder zijn eigen kwaliteiten. Er was altijd wel iemand in de ploeg die verstand van een bepaald klusje had.’

‘Elk reclamebord in handen gehad’

Tientallen jaren later is Van Holland nog steeds uren per week druk in de onderhoudsploeg. Op de vraag of zijn functie nog is te vergelijken met die van jaren geleden, is hij duidelijk. ‘Nee, het is steeds meer geworden. Het is niet meer alleen onderhoud, maar ook inkoop van materialen, aansturen van de ploeg, taken verdelen. Ik loop veel rond, dus iedereen weet je ook snel te vinden. Maar het is niet erg, hoor. Ik haal hier enorm veel voldoening uit. Er hangt geen reclamebord langs het veld, die ik niet in mijn handen heb gehad. Het is leuk om te zien hoe iedereen werkt vanuit clubliefde.’

Van Holland: ‘Iedereen doet dit vanuit clubliefde’

Toch is Van Holland ook reëel, versterking van de ploeg kan geen kwaad. ‘We werken met veel gepensioneerde vrijwilligers aan het sportpark. Je kan niet meer van iedereen verwachten dat zij met zwaar materiaal op een ladder klimmen. Hulp is dus altijd welkom.’ De ploeg, bestaande uit tien gepassioneerde mannen, nodigt dan ook graag geïnteresseerde personen uit om zijn of haar technische kwaliteiten bij de club in te zetten. ‘Er kan natuurlijk altijd een paar weken stage worden gelopen’, grapt Van Holland.

Lijkt het jou leuk om mee te helpen in de onderhoudsploeg? Neem voor meer informatie contact op via onderhoud@gvvv.nl.

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer