‘Arbitrage is hier niet weg te slaan’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Chris Schoonderbeek, de 73-jarige zorgt als scheidsrechtersbegeleider voor de ontvangst en begeleiding van het arbitraal kwartet bij thuiswedstrijden van het vlaggenschip.

‘Dit seizoen ga ik al mijn vijftiende seizoen in als scheidsrechtersbegeleider bij het eerste,’ rekent Schoonderbeek even snel uit als hem hiernaar gevraagd wordt. ‘Ik ben pas gaan voetballen nadat ik getrouwd was. Toen voetballen niet meer ging, werd ik leider.’ Hij had er nog nooit aan gedacht om scheidsrechter te worden. ‘Er kwam een vraag vanuit de B1 of ik een wedstrijd wilde fluiten. Zag het zelf niet zo zitten, maar werd door anderen gestimuleerd om het toch te doen. Het ging verrassend goed en ik kreeg veel complimenten.’

‘Het fluiten ging verrassend goed en ik kreeg veel complimenten.’

De interesse om scheidsrechter te worden was daarmee geboren. ‘Ik floot eerst voor de club en daarna voor de KNVB, dat heb ik 25 jaar gedaan. In 2004 kwam de vraag of ik grensrechter wilde worden bij het eerste, die speelden eerste klasse. In februari werden zij al kampioen en promoveerden naar de hoofdklasse, een grensrechter was toen niet meer nodig.’

De KNVB stelde het hebben van een scheidsrechtersbegeleider verplicht. ‘Ik ben daar toen voor gevraagd en doe dat nu nog steeds met erg veel plezier. Bij thuiswedstrijden ontvang ik het arbitraal kwartet, begeleid hen naar de kleedkamer en zorg dat zij zich kunnen bezighouden met de wedstrijd. Dat wordt door hen altijd gewaardeerd. De scheidsrechters zijn hier vaak niet weg te slaan.’

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer