‘Kan hier mijn creativiteit kwijt’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Daan van Eijk, de jongeling uit het mediateam spant zich wekelijks in om de club te promoten.

De 17-jarige Van Eijk sloeg twee seizoenen geleden aan op een oproep om een steentje bij te dragen aan het mediateam van G.V.V.V. De club waar Daan eerder ook voetbalde. “Mijn broertje voetbalde bij G.V.V.V. en ook mijn vader was nauw betrokken als vrijwilliger. Op die manier kom je bij de vereniging terecht en ben ik ook gaan voetballen.”

‘Wilde graag wat doen voor de club’

Plezier in het voetballen verdween, maar de binding met de club bleef bestaan. “Ik wilde graag wat gaan doen voor de vereniging, maar wist nog niet goed wat. In de zomer van 2018 zag ik een oproep voor verslaggeving van het eerste elftal. Dat had mijn interesse altijd al, dus heb ik mij aangemeld.”

Daan van Eijk is rondom het veld altijd te vinden voor het maken van beelden op Instagram.

Het enthousiasme, initiatief en de inzet van de jongeling viel al gauw op in het mediateam en de taken werden dan ook al snel uitgebreid. “De werkzaamheden zijn heel divers. Ik schrijf teksten voor de website, doe verslag van een wedstrijd via sociale media, verzorg vormgeving op social media”, aldus Van Eijk die de diversiteit erg waardeert.

‘Kan hier al mijn creativiteit kwijt’

Zijn rol in het mediateam is ook een plek om zijn creativiteit kwijt te kunnen. “Via de Instagram Stories laat ik zoveel mogelijk bewegende beelden zien van de wedstrijd. Bijvoorbeeld als er gescoord is. Daar haal ik veel voldoening uit, omdat je daar je eigen creativiteit in kwijt kan.” Het gebruik van beelden heeft de voorkeur van Van Eijk. “Compilaties van aankomende wedstrijden, bijvoorbeeld met oude wedstrijdbeelden en een muziekje, geven de wedstrijd meer aandacht.” Zo kon zijn bewerking voor de wedstrijd tegen De Merino’s rekenen op veel lofzang.

‘Ik leer heel veel van mijn taken, daar heb ik later echt wat aan.’

“Ik vind het vooral leuk dat je zelf kan beslissen wat wel en niet leuk is voor de socials. Je kijkt natuurlijk wel of een post het goed doet, door het aantal likes en reacties. Maar je kan heel veel zelf ontwerpen en dat dan ook delen via de social media kanalen van onze vereniging.”

‘Die momenten zijn onvergetelijk’

Als we Daan vragen naar zijn mooiste momenten bij de club, begint hij al direct te glunderen. “Sportieve hoogtepunten zijn mij bijgebleven. De treffer van Rik van der Eerden in Barendrecht, de promotie naar de Tweede Divisie. Het bekersprookje tegen PSV heeft een apart plaatsje, omdat ik dat van dichtbij heb kunnen meemaken in het mediateam. Onvergetelijk.”

Daan wil leeftijdsgenoten aansporen om ook op jonge leeftijd al ervaring op te doen. “Er is binnen de club zoveel te doen, altijd wel iets wat aansluit op je interesses. Ik leer heel veel van mijn taken bij G.V.V.V., waar ik later veel aan heb. Anderen wil ik zeker aanraden hetzelfde te doen.”

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer