G.V.V.V. ook niet opgewassen tegen Excelsior Maassluis

• Wedstrijdverslagen

Na de eerste twee competitiewedstrijden staat G.V.V.V. nog met lege handen. In een zeer matige eerste helft kreeg de thuisploeg nauwelijks grip op de tegenstander en werd ook terecht tegen een 0-1 achterstand aangekeken. Na rust kwamen de blauwen, gestart met dezelfde elf als vorige week tegen Quick Boys, veel beter uit de startblokken. In de beginfase van de tweede helft vielen meerdere grote kansen te noteren, maar de gelijkmaker bleef uit. Toen na een ruim uur spelen de 0-2 viel, was het zo’n beetje gedaan met de ploeg van Twisker. G.V.V.V. bleef wel zoeken naar de aansluitingstreffer, maar slaagde er niet in die te vinden.

Na de aftrap, voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van oud-businessclublid Martin de Bruin, liet Excelsior Maassluis zich direct zien. Het zette goed druk en maakte het G.V.V.V. lastig om daar onderuit te voetballen. In de derde minuut leidde dat al tot een grote kans voor de gasten. Redouan Omar Ouali vuurde een vrije trap van zo’n 22 meter af, die hard tegen de kruising eindigde. Even later volgde een soortgelijke kans voor G.V.V.V., nadat Haouat een paar meter buiten de zestien een goede actie in huis had en een vrije trap versierde. Het was geen grote verrassing dat Jeremy de Graaf deze klus op zich nam, aangezien hij vorige week wist te scoren vanuit vrijwel dezelfde positie. Deze keer ging de bal weliswaar richting dezelfde hoek, maar nu net langs de verkeerde kant van de paal.

Zoekende thuisploeg

Al in de dertiende minuut komt Excelsior op voorsprong. Na een van de vele gevaarlijke omschakelingen waar de gasten de hele eerste helft patent op hadden, plaatste Vincent van den Berg een voorzet op maat richting Marius van Mil. Deze wist de bal zodanig te schampen met het hoofd, dat deze net buiten bereik van Johan Jansen in de uiterste verre hoek binnenviel. Het blijft zoeken naar vertrouwen bij G.V.V.V., dat vaak verkeerde keuzes maakt en in een te laag tempo speelt om het Excelsior moeilijk te maken.

Het publiek veert na een half uur even op als De Graaf een doorgeschoten bal bijna achter doelman Van Leeuwen weet te tikken, maar hij komt net een paar centimeter been tekort. Kort voor rust snijdt Jeremy Moreno zomaar door de verdediging en verschalkt Jansen bijna met een geplaatst schot. Jansen kan ternauwernood met de vingertoppen redden. Bij vlagen voetbalt G.V.V.V. aardig tot aan het zestienmetergebied, maar daar ontbreekt het aan scherpte. Zo krijgt Haouat op slag van rust nog een paar mogelijkheden. Bij de eerste poging wacht hij net iets te lang met schieten, waardoor de Excelsior verdediging kan ingrijpen. De tweede keer haalt  hij wel op tijd uit, maar vindt hij de keeper op zijn weg.

G.V.V.V. schiet uit de startblokken

Vanaf de aftrap van de tweede helft is het spelbeeld helemaal anders. Na een goede aanval kan Tom Oostinjen vanaf randje zestien hard uithalen. Keeper Jean-Paul van Leeuwen kan de bal maar net met een hand naast het doel werken. Het is het startschot voor een offensief van G.V.V.V., dus we gaan er maar eens goed voor zitten. Bij de volgende goede aanval moet Joshua Patrick het vanuit een moeilijke hoek proberen, maar de poging is lang niet slecht, de bal gaat maar net voorlangs. Meteen daarna volgt een nog grotere kans. Patrick zet goed voor op De Graaf, nu is het zijn beurt om net voorlangs te schieten.

Excelsior Maassluis is het even kwijt. Tot hilariteit in het commentaarhok twittert Excelsior het cliché dat de spelers maar eens ‘uit een ander vaatje moeten tappen’, want die vonden wij tijdens de rust erg van toepassing voor onze blauwen. De kansen blijven zich aaneenrijgen. Patrick kan afgeven op De Graaf, maar besluit het zelf te proberen. De goede poging gaat net naast. Een minuut later neemt Oostinjen een voorzet van De Graaf in een keer maar, het wordt eentonig, ook nu gaat de bal voorlangs.

Nekslag

Na ruim een uur spelen volgt de nekslag voor de ploeg van Jochem Twisker. Jeremy Moreno schiet een panklare voorzet van Redouan Omar Ouali hard in het dak van het doel. Twisker besluit Lars ten Teije te laten debuteren. Hij komt het veld in voor aanvoerder Philip Ties, die weinig begrip lijkt te hebben voor deze wissel. Gezegd moet worden dat G.V.V.V. het na de tegenslag van de 0-2 wel blijft proberen. Het creëert wel de nodige mogelijkheden, maar loopt tegen hetzelfde probleem aan als vorige week: de eindpass is niet goed of niet aanwezig, waardoor de spitsen niet kunnen renderen.

Zelfs als Excelsior keeper Van Leeuwen de blauwen een handje lijkt te willen helpen door de bal zomaar in de voeten van De Graaf uit te trappen, lukt het niet tot scoren te komen. Sefa Kurt weet de bal namelijk op het laatste moment voor zijn voeten weg te werken. G.V.V.V. brengt in de slotfase nog Robin Mulder en Danny de Leeuw voor Jeremy de Graaf en Tom Oostinjen, maar het mag allemaal niet meer baten. Het blijft voor de thuisploeg bij ‘proberen’, echte kansen komen er niet meer.