G.V.V.V. pakt eerste punt in Tiel

  • Wedstrijdverslagen

In een (vooral in de tweede helft) vermakelijk duel behaalden zowel TEC als G.V.V.V. hun eerste punt van deze competitie. 

Het duel was niet van een zeldzaam hoog niveau, maar gaandeweg de wedstrijd ontstond wel een strijd die ook voor het publiek best te pruimen was. Een actiever TEC in de eerste helft en een veel beter G.V.V.V. in de tweede helft. Een wedstrijd met heel veel kansen, maar weinig doelpunten op sportpark De Lok in Tiel. TEC speelde met drie spelers in het basis elftal die eerder bij de blauwen speelden.

Een van hen, Mo Bendadi, opende in de 58eminuut de score voor de Tielenaren. Ruim tien  minuten later was het Hicham Haouat die de stand in evenwicht bracht. Beide teams speelden voor de overwinning, waarbij G.V.V.V. nog de meeste doelrijpe kansen kreeg. Maar het bleef bij de 1-1 op het scorebord. G.V.V.V. deed zich met deze eindstand wel wat tekort, maar uiteindelijk kregen beide teams wat ze verdienden.

Een brug te ver

Voor een groot gedeelte van het mediateam van G.V.V.V. was de brug over de Rijn bij Rhenen een brug te ver. In verband met een ongeval was deze afgesloten en moesten zij, na een behoorlijke tijd in de file te hebben gestaan, uiteindelijk omrijden via Arnhem. De eerste  twintig minuten van deze wedstrijd hebben zij dan ook niet zelf kunnen aanschouwen, dus die informatie komt uit de tweede hand!

Wat van tevoren wel al bekend was, trainer Jochem Twisker had besloten om met dezelfde elf te beginnen waarmee hij vorige week de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis was begonnen. Bij TEC zouden in eerste instantie alleen Soufiane Laghmouchi en Rodny Hofman als voormalig blauwe in de basis hun opwachting maken, bij aanvang van de wedstrijd bleek ook Mohammed Bendadi zich daar bijgevoegd te hebben. Het eerste wat uw verslaggever van de wedstrijd te zien krijgt is een aanval van de Tielenaren. Rodny Hofman trekt, op de zijn bekende wijze, een sprint langs de rechterkant van het veld om een aanval op te zetten. De voorzet levert niets op, maar Rodny is het blijkbaar nog niet verleerd.

Kansen, kansen, kansen

Die eerste minuten heeft G.V.V.V. verschillende  kansen op een doelpunt gekregen zo wordt op de tribune vernomen. Echte doelrijpe kansen! Met name voor Joshua Patrick. Maar van een doelpunt is het (nog) niet gekomen. En om eerlijk te zijn, het spel van G.V.V.V. is dat moment ook niet al te best. Het is TEC wat domineert. Actiever met en zonder bal en met de overtuiging om er iets van te maken.

Soufiane Laghmouchi schiet naast en doelman Johan Jansen grijpt in voordat de rappe Dilivo Hoffman gevaarlijk kan worden. De andere Hofman tuft ook nog steeds regelmatig mee naar voren en blokt in eigen verdediging ook nog een schot van Patrick. Aanvoerder Mike Vreekamp van de thuisploeg moet na ruim een half uur gewisseld worden. Een eerder opgelopen blessure speelt hem parten.

TEC heer en meester

TEC blijft tot aan het einde van de eerste helft de wedstrijd beheersen. Wanneer Van der Voort de bal verspeelt kan Kevin Sterling doorlopen, doelman Jansen kan opnieuw redding brengen. Rick Mulder schiet uit een hoekschop naast. Wanneer Laurens van der Voort met een serie blokkades een aanval van TEC onderbreekt komt Joshua Patrick in balbezit, zijn schot gaat over het doel. Doelman Jansen komt weer eens in beeld bij een uitval van de thuisploeg. TEC blijkt niet over een echte afmaker te beschikken. De meeste aanvallen gaan via de vleugels. Het sterkste punt van Kevin Sterling is nu juist om vanuit het midden te demarreren. In de extra speeltijd een snelle aanval van G.V.V.V.. De afwerking door Patrick is weer niet sterk.

Wanneer scheidsrechter Michael Eijgelsheim voor rust fluit en we de balans van de eerste helft kunnen opmaken komen we tot de conclusie dat het veldspel van G.V.V.V., op z’n zachts gezegd, nog wel wat verbetering behoeft. En ook dat er veel kansen voor de blauwen waren, maar dat de afwerking veel te wensen overliet. TEC had veel balbezit, veel inzet, maar ook geen doelpunten.

G.V.V.V. komt de tweede helft goed uit de startblokken. Na een combinatie tussen Patrick en De Graaf komt aanvoerder Philip Ties in balbezit. Doelman Nick Leijten moet zich ver strekken om het schot van Ties naast het doel te kunnen werken. In de tegenaanval moet zijn collega Jansen redding brengen op een inzet van Dilivio Hoffman.

Wisselen

Laurens van der Voort moet na zeven minuten geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt Taoufik Adnane. Korte tijd later besluit trainer Twisker om Lars ten Teije in het veld te brengen voor Jeremy de Graaf. Deze wissels brengen meer schwung in het spel  van G.V.V.V.. Het spel van TEC begint trouwens ook wat sleets te raken. Minder voetbal en meer de bal weg poeieren.

Op achterstand

Maar wanneer invaller Cendrino Misidjan besluit zijn verdedigende positie te verlaten en zich met de aanval te bemoeien speelt hij in het zestienmetergebied Mohammed Bendadi aan. Bendadi besluit de bal rechtsreeks op het doel te schieten maar niet naar de kant waar doelman Jansen op rekent en de bal belandt buiten bereik van Jansen in de rechterhoek.

Door dit doelpunt en de achterstand die hier uit volgt moet G.V.V.V. wel uit hun schulp kruipen. G.V.V.V. doe dit dan ook en je ziet het elftal zichtbaar groeien. Het spel van de Tielenaren wordt in een eerder stadium ontregelt, de aanval wordt vlugger gezocht en het tempo wordt zichtbaar opgevoerd. Met name vanuit de linkerkant, waar Adnane en Ten Teije het commando hebben overgenomen, komt meer dreiging. Ten Teije zet Joshua Patrick vrij voor de doelman van TEC. Maar wat er eenvoudig uitziet wordt door Patrick niet benut en de doelman kan het tij nog keren. Mogelijkheden genoeg voor G.V.V.V. met nog 25  minuten te spelen.

Loon naar werken

G.V.V.V. krijgt loon naar werken. In de 71e minuut brengen Ten Teije en De Jong Hicham Haouat in stelling en diens schitterende schot kan door doelman Nick Leijten niet worden gekeerd. De stand is weer gelijk en G.V.V.V. kan op jacht naar meer!

Een leuke en spannende wedstrijd ontwikkelt zich. Een schot van Philip Ties (net te lang gewacht) wordt geblokt en Joshua wordt (onterecht) teruggefloten voor buitenspel. Beide teams gaan voor de overwinning. Bendadi krijgt een dot van een kans wanneer Fini er door zijn directe tegenstander Hoffman wordt uitgelopen.

Het blijft spannend

Doelman Johan Jansen redt nog maar eens keer op een inzet van Hoffman. In de extra tijd krijgt Hicham Haouat twee kansen om te scoren maar slaagt hier niet in. De stand blijft gelijk en beide teams verdienen een punt. Er had meer ingezeten voor de blauwen. Wat in ieder geval winst is is het vertoonde spel in het tweede gedeelte van de wedstrijd.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen de andere blauwen uit Spakenburg. De wedstrijd tussen G.V.V.V. en Spakenburg wordt live uitgezonden op FOX Sports. Door de live-uitzending is het aanvangstijdstip van deze regioderby, in speelronde vier, vervroegd naar 14:00 uur.

 

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer