Hoofdmacht begint seizoen met valse start

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is een nieuw seizoen in de Tweede Divisie begonnen met een valse start. De ploeg van trainer Jochem Twisker verloor op bezoek bij Quick Boys met 2-1.

Met een bijna volledig fitte selectie reisde de hoofdmacht af naar Quick Boys. De ploeg tegen wie oorspronkelijk half maart zou worden gespeeld, maar niet doorging wegens de opleving van het coronavirus, was gastheer op het eigen sportpark in de eerste speelronde van de Tweede Divisie.

Vanuit de duinen schoten de vuurwerkpijlen metershoog de lucht in en ook rookpotten werden door de fanatieke aanhang van de thuisploeg afgestoken. Het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie was officieel van start. De start waar vanaf half maart zo naar werd uitgekeken.

Lat voorkomt vroege treffer

Terug naar de gebeurtenissen binnen de lijnen, want al vroeg in de eerste speelhelft mocht Quick Boys de eerste mogelijkheid noteren. Olaf van der Sande schoot in een een-op-een met Johan Jansen tegen de onderkant van de lat, waarna het speeltuig weer terug in het veld ketste en kon worden opgeruimd. G.V.V.V. kon na een klein kwartier de eerste kans noteren. Een goede actie van Fini werd door de rechtsback niet verzilverd.

Lopende de eerste helft kreeg G.V.V.V. meer regie en kon het aanzetten om de score te openen. Toch kwam er uit het balbezit geen echte kans, omdat de ploeg van Jochem Twisker in de eindpass niet gevaarlijk kon worden. Quick Boys deelde in de counter wat speldenprikjes uit, maar ook zij mochten geen uitgespeelde kansen noteren.

De Graaf opent score

De theepauze was net achter de rug, toen G.V.V.V. op een meter of twintig van het doel aan mocht leggen voor een vrije trap. Met vier man achter de bal, was het uiteindelijk Jeremy de Graaf die de vrije trap nam. Met een uitstekend schot plaatste de aanvaller de bal in de rechter onderhoek, buiten bereik van Van der Helm: 0-1. Het leek daarna wachten op een verdere uitbreiding van de score, maar net als in de eerste helft lukte het ook nu niet om uit de laatste pass gevaar te stichten.

Tommy Bekooij kreeg twintig minuten voor tijd een enorme kans om de score gelijk te trekken, maar op werkelijk fantastische wijze kon Johan Jansen diens inzet keren. Toch was het een minuut later dezelfde Bekooij die alsnog scoorde. Ditmaal wist de speler met het hoofd een corner in de korte hoek te koppen en zijn ploeg alsnog op gelijke hoogte te brengen. Op die tussenstand leek niets aan te merken, maar toch greep Quick Boys de overwinning door een paar minuten voor tijd uit een kortgenomen vrije trap via Jan-Willem van Kamp op voorsprong te komen.

Tevreden over ontwikkeling

Ondanks de nederlaag was er vanmiddag ook reden om positief over te zijn. Jochem Twisker merkte op dat hij tevreden was over de ontwikkeling van zijn jongens, die tijdens de wedstrijd als team overeind gebleven waren. Helaas dus niet het punt wat zijn ploeg eigenlijk had verdiend, maar wel genoeg ontwikkelingen als bagage voor volgende week thuis tegen Excelsior Maassluis.

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: ProShots.nl

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer