‘Ik kan niet tegen rommel’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Aart Navest, de 65-jarige zorgt wekelijks voor een schoon en opgeruimd sportpark.

‘Ik kwam dertig jaar geleden bij G.V.V.V. voetballen, toen de club Kulan niet meer verder ging. Vanaf dat moment ben ik altijd bij de club gebleven’, begint Aart Navest. De goedlachse en hardwerkende vrijwilliger is drie keer per week met de bezem op het sportpark te vinden. ‘Ik hielp eerst altijd in het ballenhok en hield een oogje in het zeil als Gerard Willemse training moest geven.’

Staat van dienst

Navest zet zich dus al lang in als vrijwilliger voor de vereniging. ‘De taken bevielen mij erg goed, waardoor ik meer wilde doen. Ben toen gaan helpen in de schoonmaakploeg. Dat begon met het vegen van het terras en het opruimen van rommel langs de velden. Gert van de Lagemaat vroeg mij later of ik elke week de hoofdtribune schoon wilde maken.’ Aangezien Aart overal het leuke van in kan zien, zag hij ook die taak wel zitten en dus zorgt hij er al wekenlang voor dat de tribune er keurig uit ziet.

‘Het is soms een aardig zooitje, maar dan kun je het resultaat extra goed zien’

‘Eerst veeg ik alle troep bij elkaar en daarna neem ik alle stoelen met een doekje af. Het is soms een aardig zooitje, maar dan kun je het resultaat extra goed zien als je klaar bent’, grapt Aart. ‘Soms kom ik ook kapotte stoelen tegen, dat geef ik direct aan de onderhoudsploeg door. Op vrijdag loop ik de tribune nog even na, zodat het op wedstrijddagen netjes en opgeruimd is.’

‘Schoonmaken van huis uit meegekregen’

Op de vraag wat het vrijwilligerswerk voor hem zo aantrekkelijk maakt, heeft Aart snel een antwoord gevonden. ‘Het bezig zijn vind ik echt het leukste. Het schoonmaken heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder was net zo opgeruimd als ik. Kan gewoon niet tegen rommel. Als ik troep zie, ruim ik het meteen op.’

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer