Spakenburg wint overtuigend van G.V.V.V.

  • Wedstrijdverslagen

Nee, het was geen onverdeeld genoegen het zoveelste treffen tussen de blauwen uit Spakenburg en de blauwen uit Veenendaal. Tenminste vanuit Veens perspectief gezien.

Frank Schilder kopte een bal, die eerst op de lat belandde, binnen. Robin Eindhoven bracht, met twee doelpunten, binnen twintig minuten de stand op 0-3. Aangever van twee doelpunten was Roy Terschegget die, na een seizoen blessureleed, eindelijk zijn opwachting kon maken op het veld waar hij vele jaren spelbepaler en smaakmaker was. Op deze ruststand was niets af te dingen, want G.V.V.V. creëerde in de eerste helft geen enkele kans.

Krachtsverschil groot

Het krachtsverschil tussen de beide teams was groot en het was dan ook de verwachting dat Spakenburg de stand in de tweede helft verder zou uitbouwen. Dit gebeurde niet. Spakenburg kon niet of vond het misschien wel welletjes zo. G.V.V.V. kreeg in ieder geval de mogelijkheid wat meer de aanval te kiezen, maar slaagde er ook niet in een doelpunt te maken. Zo eindigde de wedstrijd met de stand die ook aan het einde van de eerste helft op het scorebord stond. Ontluisterend, maar wel de realiteit!

G.V.V.V. had vorige zaterdag bij TEC zijn eerste punt binnengehaald, terwijl de andere blauwen (dit keer in het zwart!) in drie wedstrijden driemaal gelijk hadden gespeeld. Laurens van der Voort was geblesseerd en de beide invallers van vorige week, Taoufik Adnane en Lars ten Teije hadden beiden een basisplaats van trainer Jochem Twisker gekregen. Steven Theunissen verhuisde zodoende naar het centrum van de defensie en had de belangrijke taak om samen met Joeri Potjes het (boomlange) aanvalsduo Floris van der Linden en Robin Eindhoven te beteugelen.
Ten Teije, zijn eerste basisoptreden, vormde samen met Hicham Haouat en Joshua Patrick de aanval.

Op de proef gesteld

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd zagen we al hoe gevaarlijk het eerder genoemde aanvalsduo van Spakenburg kon zijn. Ook werd het duidelijk dat de verdediging van GVVV behoorlijk op de proef zou worden gesteld. Kort nadat Joeri Potjes een aanval van Spakenburg had onderschept was het toch raak voor de Spakenburgers. Een hoekschop van Youri Koelewijn werd door Floris van der Linden op de doellat gekopt en de terugstuitende bal kon door Frank Schilder alsnog over de doellijn worden gekopt.

G.V.V.V. kwam heel af en toe uit de verdedigende stellingen. Op het middenveld was het spel te traag en werd er vaak voor een moeilijke oplossing gekozen. De vervolgpass was vaak te laat. Ook het spel van Spakenburg zorgde ervoor dat G.V.V.V. er maar moeizaam uit kwam, de dominantie van de Spakenburgers was groot.

Spakenburg bouwt voorsprong uit

Enkele minuten nadat Floris van der Linden naast had geschoten kwam toch de 0-2 op het scorebord. Een pass van Roy Terschegget, Robin Eindhoven liet  Steven Theunissen zijn hakken zien en doelman Johan Jansen kon het schot van Van Eindhoven niet keren, 0-2. Ja, het zag ernaar uit dat het een moeilijke middag zou worden voor de Veense blauwen. Aanvoerder Frank Olije ontsnapte aan de buitenspelval, maar zijn schot werd geblokt door Steven Theunissen.

Balverlies op het middenveld van G.V.V.V. zorgde ervoor dat Roy Terschegget opnieuw een beslissende pass kon versturen. Robin Eindhoven draait om zijn as en snelt voorbij Theunissen, het schot gaat via onderkant lat in het doel van G.V.V.V. Spakenburg is de rest van de eerste helft ook heer en meester van de wedstrijd. G.V.V.V. probeert er, met de moed der wanhoop, af en toe uit te komen maar tot een behoorlijke aanval komt het niet.

De voorsprong van Spakenburg bij rust is dan ook dik verdiend. G.V.V.V. werd op het middenveld regelmatig overlopen en de verdediging door het snelle spel en de vele arbeid  die de spelers van Spakenburg ten toon spreiden regelmatig met succes afgetroefd.

Wissels bij de thuisploeg

Trainer Jochem Twisker besluit om Oostinjen en Theunissen te wisselen voor Robin Mulder en Justin Spies. G.V.V.V. komt goed uit de startblokken in de tweede helft. Uit een hoekschop kopt Patrick over en wanneer Ten Teije doorbreekt krijgt Patrick opnieuw een mogelijkheid, maar meer dan een hoekschop levert dit niet op.

Versnelling teruggeschakeld

Het lijkt erop dat Spakenburg in de tweede helft een versnelling teruggeschakeld heeft. Het wacht geduldig op de kansen die gaan komen wanneer de thuisploeg aanvalt. Doelman Johan Jansen stompt een voorzet van Hero van Lopik naast het doel. Een vrije trap van Wimilio Vink wordt door Floris van der Linden naast gekopt.

G.V.V.V. probeert het in ieder geval wel in de tweede helft. Ties en Ten Teije nemen de thuisploeg op sleeptouw. Veel kansen levert het niet op. Aanvoerder Philip Ties schiet een keer naast en een doelpunt word afgekeurd omdat (invaller) scheidsrechter Timmer hands heeft geconstateerd. Bij een goede vlotte aanval ontbreekt de afronding. Aan de andere kant kan Adnane met een uiterste krachtsinspanning een vierde doelpunt verijdelen.

De wedstrijd loopt ten einde

Met nog een kwartier spelen wordt Patrick gewisseld voor Danny de Leeuw. De thuisploeg laat iets meer voetbal zien. Spakenburg laat het over zich heen komen. Justin Spies schiet via doelman Ter Wielen naast, terwijl doelman Johan Jansen met een prima redding een schot van Robin Eindhoven keert. Een vrije trap van Hicham Haouat gaat over en Joeri Potjes en de lat verijdelen verhinderen een kans van invaller Vince Gino Dekker. In de laatste minuut van de wedstrijd appelleert G.V.V.V. voor hands in het strafschopgebied van Spakenburg. Scheidsrechter Timmer vindt het niks en fluit even later voor het einde van de wedstrijd.

Het was een ongelijke strijd dit zoveelste duel tussen de blauwen uit Spakenburg en Veenendaal. Spakenburg overklaste in de eerste helft G.V.V.V. en kan door dit resultaat naar boven kijken, terwijl G.V.V.V. nog steeds wacht op een eerste overwinning.

Volgende week de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Jong Sparta, aanvang van deze wedstrijd is 15:30 uur.

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer