G.V.V.V. verspeelt overwinning in slotfase

  • Wedstrijdverslagen

De hoofdmacht heeft zaterdag in de absolute slotfase een overwinning op de beloften van Sparta Rotterdam verspeeld. De thuisploeg kwam in blessuretijd op gelijke hoogte: 2-2.

Jochem Twisker was naar Rotterdam afgereisd met twee wijzigingen in zijn basiself. Laurens van der Voort keerde afgelopen week terug van een blessure, hij verving Steven Theunissen in het centrum van de verdediging. Justin Spies maakte zijn basisdebuut in de hoofdmacht en verving Tom Oostinjen.

Vroege tegengoal

Ruim tien onderweg mocht Jong Sparta de eerste kans van de wedstrijd noteren. Een wegdraaiend schot leverde echter geen gevaar op voor Johan Jansen. Een minuut later was het wel raak. Delano Vianello kon vogelvrij wachten tot een corner bij hem op het hoofd belandde, waarna hij simpel kon afdrukken tegen het net. Het bracht de blauwhemden even aan het wankelen. Johan Jansen moest vlak na de openingstreffer redden op een inzet, waarmee hij voorkwam dat de score al snel werd verdubbeld.

Spies leeft droom

Daarna was het aan G.V.V.V. om initiatief te nemen en het doel van Jong Sparta op te zoeken. Hicham Haouat kon profiteren van een miscommunicatie tussen een verdediger en de sluitpost van de Rotterdamse beloften, waarna hij vanaf links de gelijkmaker binnenschoot. Kort daarna kon diezelfde Haouat de bal goed neerleggen voor Justin Spies. De basisdebutant twijfelde geen moment en zette zijn voet op heerlijke wijze tegen de bal aan, die daarna op hoge snelheid buiten het bereik van doelman Emil Okoye tegen de touwen vloog. Een droom voor de jeugdspeler, die zijn uitstekende invalbeurt tegen Spakenburg beloond had zien worden met een basisplaats.

Spies bekroonde zijn eerste basisplaats met een treffer.

De vroege achterstand had de ploeg van Jochem Twisker in korte tijd omgedraaid naar een voorsprong. Een voorsprong die niet veel onder druk kwam te staan. Hicham Haouat kreeg na ruim een halfuur een uitgelezen kans om de score uit te breiden, maar slaagde er niet in om de doelman te verschalken. Ook een schietkans voor Lars ten Teije en een indraaiende corner van Mart de Jong troffen in de eerste speelhelft geen doel.

Afgekeurde treffers

Beide ploegen pleegden in de rust geen wisselingen, maar hadden wel gezien dat scheidsrechter Lorenzo Cairo in de kleedkamer moest achterblijven. De vierde official nam het stokje van de leidsman over. Het spelbeeld bleef in de tweede helft ongewijzigd. G.V.V.V. mocht de goede kansen noteren en Jong Sparta kon hooguit door persoonlijke fouten van de blauwhemden gevaar creëren. Direct na rust kreeg Lars ten Teije een mogelijkheid, maar door gebrek aan overtuiging trof die bal geen doel. Joshua Patrick wist niet lang daarna wel te scoren, maar de grensrechter had buitenspel waargenomen waardoor hij de vlag omhoog stak en de ingevallen arbiter de treffer afkeurde. Uw verslaggevers ter plaatse zagen dat de aanvaller niet buitenspel stond, maar helaas telde die waarneming niet mee voor de officiële feiten waardoor de stand 1-2 bleef.

Aanvoerder Ties omarmt beide doelpuntenmakers.

Het laatste kwartier kenmerkte het spel zich voornamelijk door lange ballen van beide ploegen. Uitgespeelde kansen kwamen niet voor. G.V.V.V. leek zonder al te veel problemen de eerste driepunter van het seizoen over de streep te trekken. Hard werken ging voor verzorgd voetbal. Toch glipte de overwinning de ploeg van Jochem Twisker in blessuretijd door de vingers. Invaller Mike Frimpong kon een dieptepass afronden en daarmee de eindstand op 2-2 bepalen. Berry Powel kon daarna alsnog scoren, maar wederom had de grensrechter vermeend buitenspel geconstateerd waardoor de verdiende zege alsnog als sneeuw voor de zon verdween.

Ondanks de late gelijkmaker, kunnen de blauwhemden vertrouwen putten uit het spel wat zij in Rotterdam op de mat hadden gelegd. Allereerst voor de wedstrijd aanstaande dinsdag, als G.V.V.V. in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker op bezoek gaat bij HHC Hardenberg.

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Orange Pictures

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer