Uitstekende comeback G.V.V.V. niet beloond

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is dinsdagavond uitgeschakeld in de strijd om de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Jochem Twisker kwam overtuigend terug van een 2-0 achterstand, maar moest in de slotfase van de verlenging buigen voor HHC: 3-2.

Bijna ongewijzigd was G.V.V.V. afgereisd naar competitiegenoot HHC Hardenberg. Na het uitstekende optreden van Justin Spies afgelopen zaterdag, had Jochem Twisker het jonge talent rust gegund en vervangen door Tom Oostinjen.

De thuisploeg was veruit de bovenliggende ploeg in de openingsfase en liet dit na een klein kwartier blijken via Matthijs Hardijk, die met een schot vanaf randje zestienmetergebied recht in de handen van Johan Jansen schoot. Toch was die kans wel aanzet tot meer dreiging van de oranje-zwarten, want kort daarna lag de bal wel in het net. Rick Hemmink slaagde erin om vanuit een counter de blauwe goalie te passeren en de score voor zijn ploeg te openen.

G.V.V.V. was na de openingstreffer niet bij machten om daar wat tegenover te zetten en kwam niet tot uitgespeelde kansen voor het doel van sluitpost Nick Borgman. Juist HHC Hardenberg kreeg de beste kansen, die evenals het eerste doelpunt ontstonden uit counters. Zo ook na een halfuur, toen Matthijs Hardijk opnieuw gevaarlijk werd. Vanaf de linkerflank schoot hij de bal hard voorbij Jansen, maar via de paal kwam de bal terug in het speelveld en kon Jansen op de doellijn klemmen. Rick Hemmink slaagde er ook niet in om de score te verdubbelen.

HHC beloont zichzelf pas laat

Het doelpunt van HHC Hardenberg hing in de lucht en de blauwhemden mochten in de handen wrijven dat het nog maar een treffer om de oren had gekregen. Toch breidde Rob van der Leij vijf minuten voor rust de score uit, door met het hoofd een hoekschop te verzilveren. De gevreesde tweede treffer kon worden genoteerd. Daar had niemand wat op aan te merken.

Toch veranderde de situatie op slag van rust, toen scheidsrechter Ris resoluut een strafschop voor G.V.V.V. toekende. Lars ten Teije was met de bal aan de voet het strafschopgebied ingelopen en werd op de achterlijn van de bal gezet. Reden genoeg voor de arbiter om G.V.V.V. een penalty toe te kennen. Aanvoerder Philip Ties schoot die vervolgens vol overtuiging binnen, waardoor zijn ploeg opeens weer mee leek te doen in de tweede helft.

Uitstekende comeback

Met Berry Powel en Justin Spies binnen de lijnen, voor Joshua Patrick en Patrick-Prosper Fini, bleek dat ook zo. Een fris G.V.V.V. kreeg het betere van het spel en mocht aanspraak gaan maken op de gelijkmaker. Waar het in de eerste helft een kansloze avond leek te worden, bracht de tweede helft weer hoop. Oostinjen was na ruim vijf minuten spelen de eerste speler die een grote mogelijkheid kreeg. Op aangeven van Berry Powel kwam hij oog-in-oog met de Hardenbergse goalie, maar de benen van diezelfde doelman weerhielden Oostinjen van de gelijkmaker. HHC Hardenberg kon daar, op een noemenswaardige kans van Rick Hemmink, niet veel tegenover zetten. Diezelfde Oostinjen kreeg even later opnieuw een grote mogelijkheid, na een uitstekende steekpass van Justin Spies. Ook nu lukte het niet om te scoren en belandde de bal naast het doel.

Ondanks de goede fase van G.V.V.V. kon Hemmink twintig minuten voor tijd het duel beslissen, nadat hij uit een snel genomen vrije trap slim had meegekregen en zo alleen op Jansen kon afgaan. Slordigheid, gepaard met een goede redding, voorkwamen echter dat het duel in het slot viel. De blauwhemden konden blijven hopen. Haouat kreeg nog een goede mogelijkheid, maar ook die belandde niet tegen de touwen. Ook verdedigend waren de acties van Justin Spies overtuigend, want door ingrijpen op de doellijn werd voorkomen dat Serginho Fatima de derde Hardenbergse treffer scoorde.

Verdiende gelijkmaker

Diep in blessuretijd kreeg G.V.V.V. dan toch waar het in de tweede helft zo’n recht op had: de gelijkmaker. Danny de Leeuw kon met de bal het strafschopgebied inlopen en bediende daar de vrijstaande Lars ten Teije die de bal hard in het dak van het doel schoot. De uitstekende comeback van G.V.V.V. werd dan toch beloond, waardoor een verlenging de winnaar moest gaan bepalen.

Jeremy de Graaf, Lars ten Teije en Philip Ties konden in de verlenging het duel beslissen, maar geen van allen wisten te scoren. En als de bal er aan de ene kant niet invalt, kun je erop wachten dat dat aan de andere kant wel kan gebeuren. Juist dat bleek ook de realiteit, toen Rick Hemmink vlak voor tijd vanaf randje zestienmetergebied kon schieten. Jansen kon met de vingertoppen raken, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg alsnog won.

Daarmee werd een uitstekende comeback van G.V.V.V. niet beloond en bleek de gifbeker nog niet leeg. Het is nu aan de ploeg om hetzelfde spel in de competitie op de mat te kunnen leggen, want dan kan het niet anders dat de resultaten snel volgen. Te beginnen aanstaande zaterdag, thuis tegen Noordwijk.

HHC Hardenberg – G.V.V.V. 3-2 n.v. (2-1)
Scoreverloop: 15. Rick Hemmink 1-0, 39. Rob van der Leij 2-0, 45+2. Philip Ties 2-1 (pen.), 90+4. Lars ten Teije 2-2, 119. Rick Hemmink 3-2.

Gele kaarten: Matthijs Hardijk, Danny Bouws (HHC Hardenberg), Lars ten Teije, Jeremy de Graaf (G.V.V.V.).

Opstelling HHC Hardenberg: Nick Borgman, Serginho Fatima, Tim Siekman, Ashwin Manuhutu, Matthijs Hardijk, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rick Hemmink, Danny Bouws, Gersom Klok, Jurjan Mannes.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Taoufik Adnane, Tom Oostinjen, Hicham Haouat (79. Steven Theunissen), Laurens van der Voort (79. Danny de Leeuw), Philip Ties, Patrick-Prosper Fini (46. Justin Spies), Joshua Patrick (46. Berry Powel), Joeri Potjes, Mart de Jong (72. Jeremy de Graaf), Lars ten Teije

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Orange Pictures

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer