Zwaarbevochten eerste driepunter voor G.V.V.V.

  • Wedstrijdverslagen

Onder toeziend oog van Dennis van Meegdenburg, die de met ziekteverschijnselen thuisgebleven Jochem Twisker verving, heeft G.V.V.V. de eerste driepunter van deze competitie binnen.

De druk om deze wedstrijd te winnen stond er vol op. De afgelopen weken stonden de blauwen na het laatste fluitsignaal vaker dan nodig met (bijna) lege handen, met 2 punten uit 5 wedstrijden als resultaat. Ook vandaag was te zien dat de ploeg nog zelfvertrouwen mist. De eerste twintig minuten waren zeer matig aan de kant van de thuisploeg en Noordwijk werd al een aantal kansen gegund om de score te openen.

Na het slappe begin wist G.V.V.V. zich langzaam in de wedstrijd te spelen en kwam, toch nog steeds tegen de verhouding in, na ruim een halfuur spelen op voorsprong via Haouat. Drie minuten later werd het zelfs 2-0 door een benutte rebound na een penalty. Na rust bleven de blauwen aanvankelijk de bovenliggende partij en Noordwijk moest komen. De blauwen wisten de daardoor ontstane ruimte niet te benutten, waardoor Noordwijk terug kon komen in de wedstrijd en de 2-1 maakte. G.V.V.V. wankelde daarna, maar wist met enig fortuin de eindstreep te halen met deze stand nog op het bord.

G.V.V.V. start met een gewijzigde basisopstelling ten opzichte van de afgelopen weken. Laurens van der Voort en Patrick Prosper-Fini zitten op de bank, Jeremy de Graaf op de tribune. Basisplaatsen zijn ingeruimd voor Berry Powel en Justin Spies. De laatstgenoemde negentienjarige is al vaker één van de lichtpuntjes genoemd tijdens de matige seizoenstart. Na de bekerwedstrijd tegen HHC kon Twisker ook deze keer niet om Spies heen. Hij zou ook vandaag zijn trainers niet teleurstellen.

Voorzichtige opening, Noordwijk sterker

Na een voorzichtige opening van beide kanten is het Noordwijk dat als eerste gevaarlijk wordt. Marc de Kruijs geeft een goede voorzet op Emiel Wendt, die door Spies met enige moeite kan worden omgezet naar een corner. Noordwijk heeft de smaak te pakken, want direct daarna kan G.V.V.V. de bal maar net uit de doelmond wegwerken voordat iemand er een aanvallende voet tegenaan kan zetten. In de twaalfde minuut is het G.V.V.V. dat een 100% kans krijgt. Mart de Jong verzendt een dieptepass op maat richting Philip Ties, die aan de linkerkant alleen op kan stomen. In plaats van zelf te schieten probeert hij de bal breed te leggen op de bij de tweede paal mee gesprinte Powel, maar helaas is de pass veel te kort en kan deze door de verdediging worden opgeruimd.

Daarna is het Noordwijk met de beste kansen. Raïes Roshanali kopt een bal van dichtbij goed in, maar Jansen weet hem uit het doel te houden door zich tot het uiterste te strekken. De bal gaat het veld weer in en de rebound wordt door Stef van der Zalm tegen de kruising geschoten. We zijn dan aangeland in de 19e minuut. Noordwijk krijgt weer een enorme kans als Adnane zich verslikt in zijn tegenstander, die de bal panklaar kan voorzetten op Segun Owobowale die op 5 meter van het doel kan uithalen. Gelukkig voor de blauwen raakt hij de bal verkeerd en is het gevaar geweken.

Tweemaal raak in drie minuten

Het is in die fase wachten op de 0-1, want Noordwijk is duidelijk sterker. Toch gaat de Noordwijker storm meer en meer liggen en kan de thuisploeg gevaarlijker worden. In de 34e minuut wordt het zelfs 1-0. Joshua Patrick steekt Hicham Haouat weg, die de bal strak in de verre hoek binnenschiet. Het is tegen de verhouding in, maar de enkele tientallen G.V.V.V. aanhangers die het voorrecht hadden zich op het sportpark te mogen bevinden hadden daar natuurlijk maling aan. Sterker nog, na 3 minuten was het alweer raak en mocht het scorebord zelfs op 2-0 worden gezet.

Scheidsrechter Vereijken kon namelijk weinig anders dan naar de penaltystip wijzen toen Haouat opzichtig door Dylan Rietveld werd gevloerd in de zestien. Nadat de bijbehorende gele prent aan Rietveld was uitgedeeld zette Ties zich aan de bal om die klus te klaren. De bal was niet goed genoeg ingeschoten en keeper Van Vliet kreeg daardoor zijn vingertoppen erachter. Via de paal kwam de bal terug voor de voeten van Ties, die daarna weinig moeite had er alsnog een velddoelpunt van te maken. Noordwijk heeft de rest van de eerste helft nodig zich van deze tegenslag te herstellen en G.V.V.V. haalt zonder al teveel moeite de rust met de 2-0 stand nog op het bord.

Tweede helft

Na vijf minuten spelen in de tweede helft wil G.V.V.V. weer een penalty als de goed spelende Lars ten Teije in de rug wordt gelopen, maar Vereijken wil daar niets van weten. Daarna is het Joshua Patrick met een aardige poging in één keer uit een moeilijke hoek, maar de bal gaat ruim in het zijnet. De verder goed fluitende scheidsrechter Vereijken ziet in minuut 57 niet dat Justin Spies in het eigen zestienmetergebied finaal onderuit wordt gelopen en laat doorspelen.

Johan Jansen, die vandaag zijn 300ste wedstrijd voor de blauwen speelde, kon een inzet van Stef van der Zalm van dichtbij met een knappe reflex over het doel werken. Noordwijk komt weer beter in de wedstrijd en G.V.V.V. is vaak slordig, vooral in de eindpass. Wel zien we na ruim een uur spelen een mooie aanval over veel schijven. Via een slim opzetje door Justin Spies en Joshua Patrick wordt Powel met de rug naar het doel aangespeeld. Hij draait en legt de al voor het doel, waar hij helaas door niemand kan worden binnengelopen.

Overleven

Dan valt alsnog de 2-1. Een hoog voor het doel geschoten corner kan niet worden geklemd door Jansen, die claimt te zijn gehinderd door een Noordwijk verdediger. De afvallende bal wordt ingeschoten en in eerste instantie van de lijn gehaald door Powel. De tweede rebound is wel raak: doelpuntenmaker Emiel Wendt. Het protest van Jansen wordt bestraft met een gele kaart. In de fase erna is duidelijk te zien dat de angst er weer insluipt bij de blauwen. Noordwijk valt aan en G.V.V.V. houdt tegen.

Toch krijgt de thuisploeg nog een goede kans om de bevrijdende 3-1 te maken. Tien minuten voor tijd dribbelt Patrick in, trekt naar binnen en schiet. Keeper Mike van Vliet moet lossen en Haouat moet scoren, maar krijgt de bal niet over de keeper. Het blijft dus spannend tot het eind. Vereijken trekt 5 minuten blessuretijd bij, het is even overleven voor de blauwen. Nadat El Kachati van Noordwijk al een keer net voorlangs heeft geschoten haalt Adnane een bal van de lijn bij een gevaarlijke corner. Het laatste fluitje van de scheidsrechter is dan ook zeer welkom.

Dennis van Meegdenburg zag uiteraard ook dat zijn ploeg de eerste 20 minuten niet best speelde. ‘Dan maken we twee goeie goals, tot de 2-1 was er weinig aan de hand. We hadden de 3-0 moeten maken. Het goede spel van een deel van de wedstrijd en het grote aantal gecreëerde kansen kunnen we weer meenemen naar de volgende wedstrijden. Ik ben heel blij met de drie punten. Jochem Twisker koos voor een ander centrum en dat pakte goed uit. Ik heb Jochem al gezegd dat hij maar 10 dagen in quarantaine moet gaan, dan winnen we volgende week weer!’

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer