‘Ga daar nu anders mee om’

  • Het eerste

Al seizoenenlang is Johan Jansen de nummer een van de ploeg. De sluitpost verdedigde sinds zijn komst in 2011 nagenoeg alle wedstrijden het doel en tekende zaterdag bij tot volgend jaar zomer.

De verlenging van Mart de Jong en Taoufik Adnane betekende al een langer verblijf van sterkhouders, maar ook met Johan Jansen heeft de club een sterkhouder binnenbord gehouden. De doelman verdedigde in driehonderd officiële wedstrijden het doel en ziet dit aantal de komende tijd graag nog verder oplopen.

‘Mag niet klagen over blessures’

“Ik mag in mijn tijd bij G.V.V.V. totaal niet klagen over blessures, reserveplaatsen en andere zaken die het spelen belemmerde. Dat geeft een goed gevoel om bij te tekenen.” Natuurlijk speelt de sfeer in de club ook een rol, maar dat is voor de Barnevelder geen twijfel meer. “Aangezien ik hier al tien jaar zit, kan ik niet anders zeggen dan dat ik het naar mijn zin heb. Anders had ik hier nooit zo veel jaar gezeten.”

Jansen balt de vuisten na de goal van Van Meegdenburg tegen AZ. (Foto: ProShots)

De tienjarige loopbaan bracht Jansen veel mooie herinneringen. “Ik heb veel bekeravonturen meegemaakt bij deze club. Die waren stuk voor stuk onvergetelijk. De wedstrijden tegen Excelsior Rotterdam, Sparta Rotterdam, AZ, PSV. We hebben ons in die duels echt laten zien.” Maar ook in de competitie heeft hij mooie wedstrijden meegemaakt. “De wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys vond ik echt een topwedstrijd, met de promotie naar de tweede divisie als bekroning.”

Ervaring

Ervaring heeft Johan Jansen zichtbaar verder gebracht als doelman. De ene week ben je de held en de week daarop ben je de schlemiel van het team. “Ja, als keeper heb je niet elke week even veel te doen, maar moet je er in de laatste minuut wel staan.” Vooral aan zijn eerste wedstrijden voor G.V.V.V. denkt hij liever niet terug. “Daarin speelde ik niet altijd even goed, was ik vaak de schlemiel. Dat had ook met ervaring te maken. Naarmate je ouder wordt, ga je daar wel anders mee om.”

‘Graag zoveel mogelijk spelen en fit blijven’ (Foto: Stefan Koops Photography)

“Durf nu wel te zeggen dat mijn niveau de laatste tijd stabiel is en mijn echte grote fout ongeveer twee jaar geleden is, in de wedstrijd tegen Jong Vitesse. Toen scoorde Lars ten Teije bij mij, toen ik hem zomaar inspeelde.”

‘Liefst kom ik niet in actie’

Liever elke week een belangrijke redding, of niet in actie hoeven komen? Jansen lacht. “Het is toch wel een persoonlijke doelstelling om zoveel en zo vaak mogelijk belangrijk te zijn voor de ploeg. Maar het liefst zie ik dat we winnen en ik helemaal niet in actie hoef te komen. Ik wil graag zoveel mogelijk wedstrijden spelen en lang fit blijven.”

Tekst: Youri van Doorn
Kopfoto: Orange Pictures/René Nijhuis

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer