Justin Spies tekent bij tot 2023

  • Het eerste

Justin Spies heeft zijn contract in de hoofdmacht van G.V.V.V. verlengd tot medio 2023. Het talent uit eigen opleiding en de club kwamen dat zaterdag overeen.

De 19-jarige Justin Spies (Ede, 12 april 2001) brak dit seizoen door in het eerste elftal van G.V.V.V., nadat hij daarin in november 2017 al in debuteerde. Met een contract voor het vlaggenschip werd de ontwikkeling van de getalenteerde speler in de eigen jeugdopleiding beloond.

Na een uitstekende voorbereiding, liet Spies ook op het hoogste amateurniveau zijn kwaliteiten zien. Een goede invalbeurt tegen Spakenburg werd een week later bekroond met een plaats in de basiself tegen Jong Sparta. Het hoofdstuk in Spies’ jongensboek werd alleen maar mooier toen hij in dat duel tekende voor zijn eerste treffer in dienst van het eerste elftal. In die week daarna overtuigde hij ook als rechtervleugelverdediger in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg en de competitiewedstrijd tegen Noordwijk, waardoor de technische leiding meer dan genoeg reden zag om het contract met de jongen van de club met twee seizoenen te verlengen.

De Boer: ‘Goed voor de club’

Technisch manager Rob de Boer is trots dat hij een jongen uit de eigen opleiding langer heeft weten vast te leggen. “Justin doet het natuurlijk uitstekend. Het maakt ons als technische commissie trots en blij om eigen jongens zo te zien ontwikkelen. Het is goed voor de club en de jeugdspelers om te laten zien dat je dit via onze eigen opleiding kan bereiken.”

Zes spelers vastgelegd

Justin Spies is de zesde speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft vastgelegd. Eerder verlengde het de contracten met Johan Jansen, Taoufik Adnane en Mart de Jong. Tom Oostinjen en Danny de Leeuw tekenden vorig jaar een verbintenis voor twee seizoenen. Ook hoofdtrainer Jochem Twisker verlengde.

Ander nieuws

A-selectie start voorbereiding op 13 juli

Het eerste | 14 jun 2021
Lees meer

Tweede Divisie heet voortaan Jack’s League

Het eerste | 09 jun 2021
Lees meer

Van Toorn klaar voor de stap omhoog

Het eerste | 06 jun 2021
Lees meer