‘Super dit met je maatje te delen’

  • Het eerste

Taoufik Adnane en Mart de Jong zetten donderdagavond hun handtekening onder een nieuw eenjarig contract. Het is geen toeval dat juist zij tegelijkertijd verlengen. ‘Ik appte Mart dat hij niet te moeilijk moest doen en hij moest opschieten.’

De sterkhouders zijn de eerste spelers uit de selectie die het verblijf bij G.V.V.V. verlengden tot de zomer van 2022. De twee hebben het uitstekend naar hun zin op de club en hoefden beiden niet lang na te denken over de vraag of zij het aflopende contract wilden verlengen.

‘Dat is G.V.V.V. voor mij’

Taoufik Adnane groeide op in een blauw nest en vindt het een heerlijk idee om ‘thuis’ te blijven. “Mijn broer Moslin heeft jaren in het eerste gespeeld en zelfs mijn vader van bijna tachtig jaar heeft bij de club gevoetbald. Ook mijn zus heeft vroeger vrijwilligerswerk gedaan. Mijn zoon speelt nu in de jeugd. Ja, wij zijn een echte blauwe familie”, concludeert Taoufik als hij het rijtje opsomt. “Mijn gevoel bij deze club is erg goed. Ik vertrek van huis, trek de deur achter mij dicht en vijf minuten later trek ik de kantinedeur open en voelt het alsof ik weer thuis kom. De club bestaat uit allemaal warme en hartelijke mensen, die er al jaren lopen. Dat is G.V.V.V. voor mij.”

‘Trek de kantinedeur open en kom weer thuis’ (Foto: Stefan Koops Photography)

Mart de Jong kan zich vinden in zijn gevoel. Hij ondervond dezelfde warmte toen hij in 2017 kennismaakte met G.V.V.V. “Het maakt de reden om te verlengen erg simpel. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, kan het goed vinden met de supporters en waardeer de gezelligheid op zaterdagen ontzettend. Dat het ook goed is te combineren met mijn baan en reistijd, maakt het helemaal compleet.”

‘Super om dit samen te mogen delen’

Toen Taoufik rondkwam met G.V.V.V. stuurde hij direct een appje naar Mart. “Sinds Mart bij G.V.V.V. speelt, kunnen wij het meer dan goed met elkaar vinden”, zegt Taoufik. “We hebben samen al vele onvergetelijke herinneringen. Nadat ik rond was stuurde ik hem een berichtje dat hij ook rap vaart moest maken en vooral niet te moeilijk moest doen. Het is namelijk super om dit met je maatje te mogen delen op dit niveau.” Mart gaf gehoor aan die oproep en zette niet veel later zijn krabbel. “Onder andere Taoufik ving mij bij mijn komst super op. Hij liet mij Veenendaal zien en ik heb hem in Ede kennis laten maken met de Heideweek. Sindsdien spreken we elkaar naast het voetbal ook erg vaak.”

‘Ik liet Taoufik de Heideweek zien en sindsdien spreken we veel af’ (Foto: Stefan Koops Photography)

De twee balen dat zij nu niet kunnen voetballen, dus werden er alternatieven gezocht om fit te blijven. Mart: “Ik fitness dagelijks en daarnaast tennis ik ook een aantal keer per week met Taoufik, Joël van Wijk en Bart Broeder.” “Ook hardlopen wij vaak samen en doen wij padel, een mix van tennis en squash”, vult Taoufik aan. Toch ziet de 35-jarige ook een voordeel in de stilgelegde competitie. “Ik wil opa Dennis van Meegdenburg evenaren. Nu we dit seizoen nog maar zes wedstrijden hebben gespeeld, houd ik het wel vol tot mijn veertigste.”

‘Hopelijk zien we jullie snel weer’

“Alle gekheid op een stokje, hopelijk mogen wij snel weer voetballen en supporters begroeten. Ben ervan overtuigd dat het met de trouwe achterban weer ouderwets wordt”, aldus de linksback. Mart: “Hoop dat alle supporters nog gezond zijn en alles goed met jullie gaat. Hopelijk zien we jullie snel weer!”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Ander nieuws

Voorbeschouwing // G.V.V.V. ontvangt recordkampioen gelijke spelen vv Noordwijk

Het eerste | 17 april 2024
Lees meer

Taoufik Adnane zet na veertien jaar punt achter loopbaan bij G.V.V.V.

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Aanvangstijden laatste twee speelronden Betnation Divisie vervroegd

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer