Van de Haar straalt door vertrouwen

  • Het eerste

Melvin van de Haar verlengde zaterdag zijn contract in de hoofdmacht van G.V.V.V. tot 2023. ‘Spreekt vertrouwen uit de club dat zij twee jaar verlengen.’

Op jonge leeftijd liep de kleine Melvin van de Haar altijd al achter een bal aan. De liefde met het spelletje was minstens zo groot als zijn kwaliteiten en dus viel de jeugdspeler op in de opleiding van G.V.V.V. Zes jaar speelde de Veenendaler in de opleiding van Vitesse, om vervolgens na een jaar bij De Graafschap terug te keren op het blauwe nest.

‘Alle spelers wilden gelijk helpen’

Hij sloot aan bij de jongens waarmee hij al eerder had gevoetbald en kreeg daarnaast de kans om wekelijks mee te trainen in de A-selectie van de club. Die kwaliteit en inzet leverde hem afgelopen voorjaar een contract op voor het vlaggenschip van de vereniging. “Het was even een paar weken wennen, vooral aan de snelheid van het spel. Het verschil met de O19 is groot,” kijkt Van de Haar terug op de voorbereiding. “Ik paste mij snel aan en voelde mij heel erg op mijn plek. Alle medespelers wilden gelijk overal in helpen. Dat gaf mij een heel vertrouwd gevoel.”

Van de Haar is trots dat hij heeft mogen bijtekenen. “Ik was echt ontzettend blij toen ik hoorde dat de club mijn contract wilde verlengen. Voel echt het vertrouwen dat de club in mij heeft.” Hij straalt bij het uitspreken van de woorden. “En dan ook nog voor twee jaar. Dat bevestigt echt hoeveel vertrouwen er in mij is.”

‘Bij elke invalbeurt laten zien wat ik kan’

“Ik heb mijzelf als doel gesteld dit seizoen keihard te trainen en elke week bij de selectie te zitten. Vanuit daar hoop ik zoveel mogelijk in te vallen en speelminuten te maken. Bij elke invalbeurt wil ik laten zien wat ik kan.”

Dit seizoen laat hij samen met Justin Spies zien wat de jeugd kan bereiken binnen de club. “Ik wil alle jeugdspelers meegeven dat zij altijd moeten geloven in wat zij willen. Blijf altijd hard trainen voor de dingen je wilt. Dan heb je vanzelf het geluk dat je opvalt en je daarvoor beloond wordt.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet talentvolle Joep van den Berk aan zich te binden

Het eerste | 21 mei 2024
Lees meer