Haouat erop gebrand zich te laten zien

  • Het eerste

Hicham Haouat heeft zijn draai bij G.V.V.V. gevonden. De aanvaller kroonde zichzelf tot topscorer van zijn ploeg. ‘Voelt alsof ik maar een klein gedeelte van mijzelf heb laten zien.’

De 22-jarige Haouat maakte net als meerdere van zijn teamgenoten afgelopen zomer de overstap van het betaald voetbal naar de amateurs. Hij herkent zich in de opmerkingen dat het aangepaste trainingsschema een omschakeling is. “Maar,” valt Haouat in de reden, “het amateurvoetbal bevalt me wel. Je hebt goede amateurteams die het profclubs lastig maken tijdens bekerwedstrijden. Dan zie je dat het verschil niet groot is.”

In G.V.V.V. vond de Edenaar een ploeg dichtbij huis, op het hoogste amateurniveau. Hij voelde zichzelf snel thuis op het Veenendaalse Panhuis. “Ik voel me goed en gewaardeerd in de ploeg. De sfeer in en om het team is super. Denk aan mijn teamgenoten, staf en supporters”, aldus de buitenspeler.

‘Dat is de mix voor een goed team’

“Na een goede voorbereiding, maar valse start in de competitie, hebben we de laatste wedstrijden de weg omhoog geslagen. Hoop dat we dat mee kunnen nemen als er weer gespeeld mag worden.” De goede mix in het elftal is volgens Haouat de basis voor een goed team. “Het niveau is bij vlagen hoog. Je speelt met veel spelers vol ervaring en een verleden in het profvoetbal. Een combinatie van oude en jonge spelers is precies wat een team nodig heeft. Dat is bij G.V.V.V.”

Het blijft de ultieme wens voor Haouat om de stap omhoog te kunnen maken. “Doordat de competitie vroegtijdig gestopt is, voelt het alsof ik maar een klein gedeelte van mezelf heb kunnen laten zien. Mijn persoonlijke doelstelling voor dit jaar was om het team te helpen met zoveel mogelijk doelpunten en assists. Wilde zoveel mogelijk mooie dingen laten zien.” Hij kan niet anders dan bevestigen dat hij op de goede weg was. “Het coronavirus heeft daar voorlopig even een punt achter gezet. Ik hoop dat daar snel verandering in komt, zodat wij weer lekker kunnen voetballen.”

‘Daarvoor komen supporters naar het sportpark’

Over de vraag met welke Haouat de achterban tot dusver kennis heeft gemaakt, hoeft hij niet lang na te denken. “Zij hebben een gedreven Haouat gezien. Iemand die het publiek graag wil vermaken met mooie acties en doelpunten. Daarvoor komen de supporters naar het sportpark. Ik wil mijzelf graag bewijzen om een weer een stap omhoog te kunnen maken. Dit is natuurlijk pas het begin. Ik weet dat er nog meer in mij zit en hopelijk kan ik dat na de winterstop laten zien.”

Tot slot heeft de sympathieke jongeling nog een boodschap voor de supporters. “Ik wil alle supporters bedanken die de wedstrijden kwamen bekijken, ondanks alle maatregelen. Ik hoop dat iedereen gezond en fit blijft in deze lastige periode. Hopen dat 2021 een beter jaar wordt!”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

Weg naar de finale, KNVB TOTO Beker

Het eerste | 14 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Het eerste | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt laatste nieuwe speler voor nieuwe seizoen vast

Het eerste | 12 juli 2024
Lees meer