Potjes: basisplaats als startpunt voor ontwikkeling

  • Het eerste

Na een eerste seizoen met weinig speelminuten heeft Joeri Potjes zijn plek in de verdediging van G.V.V.V. veroverd. De 22-jarige linkspoot ziet dat zijn inzet zich uitbetaald. 

Joeri Potjes is dit seizoen de enige veldspeler die alle minuten van de zeven officiële wedstrijden speelde. De inwoner van Beuningen heeft zijn plek in de centrale verdediging bemachtigd, nadat hij vorige seizoen bleef steken op zeven optredens in de hoofdmacht. “Ik vond het vooral een hele omschakeling”, blikt Potjes terug. “Bij Vitesse trainde ik vier dagen in de week, waarvan soms twee trainingen op een dag. Vorig seizoen werd dat drie avonden. Dat was echt een totaal ander ritme dan ik gewend was. Daar heb ik het best wel lastig mee gehad.”

‘Moest mij toen laten zien’

Dat de verdediger tevens amper speeltijd kreeg, maakte de stap naar het amateurvoetbal lastig. “Je wilt natuurlijk altijd spelen en jezelf kunnen laten zien, dus dan is het frustrerend als je niet speelt.” Desondanks greep hij de invalbeurten met beide handen aan“Op die momenten moest ik mij laten zien. Denk dat dat het belangrijkste is, als het even wat minder gaat en je minder speelt.” Volgens Potjes vormen zijn huidige prestaties de grondslag voor de basisplaats. “Dit seizoen presteer ik beter en constanter dan vorig jaar. Die twee factoren hebben ervoor gezorgd dat ik nu wel mijn plek verdiend heb.”

En dus was een plus een twee en hoefde de centrale verdediger niet lang na te denken over het aanbod om te blijven. “Natuurlijk zijn veel speelminuten belangrijk, maar plezier staat voor mij bovenaan. Dat heb ik hier al vanaf het begin. Ben blij om nog minimaal een jaar voor G.V.V.V. te mogen spelen.”

‘Wil een leider worden’

Met de contractverlenging op zak kan Potjes zich verder ontwikkelen in de achterste linie van de blauwhemden. “Dit seizoen moet ik vasthouden waar ik tot nu toe mee bezig ben. Veel minuten maken, constant presteren en betrouwbaar zijn. Mijn doel is dan ook om mijn plek te behouden en steeds belangrijker te worden voor het team.”

Zijn positie vergt volgens hem een ander type gedrag. “Ik wil meer een leider worden, dat is voor mijn plek zeker van belang. Hier ben ik al goed mee bezig, maar dit kan nog beter. Op lange termijn wil ik het hoogst haalbare nastreven. We zullen zien wat dat uiteindelijk is. Heb absoluut de ambitie om een stap hogerop te zetten, maar voorlopig zit ik prima op mijn plek bij G.V.V.V. en kan ik mij nog genoeg ontwikkelen.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

Voorbeschouwing // G.V.V.V. ontvangt recordkampioen gelijke spelen vv Noordwijk

Het eerste | 17 april 2024
Lees meer

Taoufik Adnane zet na veertien jaar punt achter loopbaan bij G.V.V.V.

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer

Aanvangstijden laatste twee speelronden Betnation Divisie vervroegd

Het eerste | 15 april 2024
Lees meer