Ten Teije werkt hard voor stap omhoog

  • Het eerste

Lars ten Teije speelde zich dit seizoen graag in de kijker van de betaald voetbalclubs. Door het coronavirus en de stilgelegde competities moet de 22-jarige geduld hebben. ‘Het is nog steeds mijn ultieme doel.’

Na een periode van dertien jaar in de jeugdopleiding van Vitesse, maakte Ten Teije in september de overstap naar de amateurs. Niet om daar de rest van zijn voetbalcarrière te spelen, maar om zichtbaar te blijven voor het betaalde voetbal. Nu de competitie door het coronavirus is stilgelegd, moet de ambitieuze Apeldoorner een pas op de plaats maken.

 Ten Teije: ‘Goede hoop om stap te maken naar betaald voetbal’

“Klopt, ik had gehoopt om veel wedstrijden te spelen en daarin zoveel mogelijk op te vallen en een stap te maken. Helaas valt dat nu een beetje in duigen, maar ik heb nog steeds goede hoop om een stap te maken naar het betaalde voetbal. Dat is nog steeds mijn ultieme doel.”

‘Heeft het een stuk makkelijker gemaakt’

Toen langzaamaan duidelijk werd dat hij nog een seizoen in de amateurwereld bleef spelen, was het voor Ten Teije geen lastige keuze om te verlengen bij G.V.V.V. “Ben hartstikke blij om hier te verlengen. Heb het goed naar mijn zin en kon mijn draai snel vinden toen we konden voetballen. Ik ben blij met het vertrouwen dat G.V.V.V. in mij heeft. Ben goed opgevangen toen ik de stap naar het amateurvoetbal maakte. Je traint zes keer in de week en dat werd de helft. We hebben een fantastische groep. Dat heeft het allemaal een stuk makkelijker gemaakt.”

Ten Teije maakt zijn debuut voor G.V.V.V., thuis tegen Excelsior Maassluis.

De persoonlijke ambities van de aanvaller betekenen dat hij ook nu volop in training blijft. “Ik zit zes dagen per week in de sportschool. Daar doe ik krachttraining en cardio, zodat ik toch fit ben en blijf. Ook ben ik altijd aan de slag met een personal trainer.” Want zodra er weer gevoetbald mag worden, wil Ten Teije er staan. “Ja, hoop dat dat zo snel mogelijk is. Ik wil het team zoveel mogelijk helpen met doelpunten en assists. Mijn eigen doelstelling is topscorer worden en een transfer afdwingen naar een BVO. Dit kan alleen wanneer ik super goed presteer. Verder hoop ik zo hoog mogelijk te eindigen met G.V.V.V.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer