Grotenbreg kijkt uit naar club en hereniging

  • Het eerste

Mats Grotenbreg werd zondag gepresenteerd als tweede versterking voor de selectie. De 22-jarige verdediger kijkt ernaar uit om weer met oud-teamgenoten te spelen bij een club die hem aanspreekt. 

Na jaren in de opleiding van het betaald voetbal te hebben doorgebracht, maakte Mats Grotenbreg in 2019 de overstap naar het amateurvoetbal. Eerst maakte hij indruk bij DUNO, waarna hij ook bij USV Hercules een sterke indruk maakte. Bij de Utrechtse club pikt G.V.V.V. de multifunctionele verdediger deze zomer op.

De overstap naar G.V.V.V. betekent een weerzien met Joeri Potjes en Lars ten Teije. “Het is leuk om met mijn oude teamgenoten herenigd te worden. Ik heb met Joeri en Lars zes jaar samengespeeld bij Vitesse en samen hebben we veel meegemaakt.”

‘Wilde graag wat inside information’

Toen Grotenbreg door G.V.V.V. werd benaderd, vroeg hij Joeri Potjes naar informatie. “Ik heb zeker even appcontact met Joeri gehad over de club. Je wilt toch altijd even wat inside information. Joeri heeft mij al best een goed beeld gegeven over de club, het team en de staf. Dat gaf mij een goed gevoel. Als dan ook nog het gesprek met de club goed is, dan is de keuze snel gemaakt.”

‘Doe graag mee in de gezelligheid’

Daarmee slaagde de technische commissie er dus in om de 22-jarige Huissenaar aan zich te binden. “Ik wil volgend seizoen zoveel mogelijk wedstrijd spelen en belangrijk zijn voor het team. Samen met de jongens mooie prestaties neerzetten in de competitie en ver komen in de KNVB Beker. Supporters mogen van mij verwachten dat ik er elke wedstrijd keihard in ga, mijn persoonlijke duels win en voorop in de strijd ga. Maar ook buiten het veld kunnen zij op mij rekenen in de kantine en doe ik graag mee in de gezelligheid na een overwinning.”

Wie buiten de lijnen ook op de kwaliteiten van Mats kan rekenen, is zijn vader. “Ik heb de opleiding ‘Verkoopspecialist’ gevolgd en ben gelijk gaan werken in het bedrijf van mijn vader. Bij Rofraline zijn we gespecialiseerd in voetbalmaterialen en sportveldbelijning, onze verf staat op bijna elk veld in de eredivisie”, spreekt hij trots. “Tevens heb ik sinds een paar maanden een eigen servicebedrijf opgestart voor voetbalclubs. Met dat bedrijf pleeg ik onderhoud op de accommodaties onder de naam ‘M.A.G. Services’”.

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Orange Pictures/Ben Gal

Ander nieuws

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet talentvolle Joep van den Berk aan zich te binden

Het eerste | 21 mei 2024
Lees meer