Jan van Willige completeert keeperstrio

  • Het eerste

Jan van Willige heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een contract bij G.V.V.V. De 21-jarige doelman komt over van hoofdklasser NSC Nijkerk.

Sluitpost Jan van Willige (Spakenburg, 3 augustus 1999) maakt het keeperstrio voor volgend seizoen compleet. De getalenteerde doelman speelde tot 2018 bij IJsselmeervogels, waar hij in het eerste elftal op 16-jarige leeftijd officieus debuteerde. Twee seizoenen geleden maakte Van Willige de overstap naar NSC Nijkerk. Bij G.V.V.V. tekent de twintiger een contract tot medio 2022.

De goalie koos met het overgaan naar zijn huidige werkgever voor een volgende stap in zijn ontwikkeling. Bij de hoofdklasser uit de Gelderse plaats kroonde Van Willige zichzelf tot eerste doelman van de ploeg en verdedigde hij in bijna alle officiële wedstrijden het doel.

De Boer: ‘Beste keeper van hoofdklasse’

De technische commissie is verheugd dat het erin is geslaagd Van Willige te binden aan de club. “Jan van Willige werd genoemd als beste keeper in de hoofdklasse”, spreekt Rob de Boer trots. “Dan is het mooi dat hij naar G.V.V.V. komt.” Opnieuw strikt de club een jong talent voor de hoofdmacht. “Hij is een zeer talentvolle en atletische keeper. Hij heeft vanaf zijn achttiende in het eerste van NSC Nijkerk gekeept. Wij denken dat zijn plafond nog veel hoger ligt. Jan heeft datzelfde gevoel, dus dan heb je al snel een match.”

Zestien spelers vastgelegd

Jan van Willige is de zestiende speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft vastgelegd. De club trok Mats Grotenbreg en Jordi Bitter aan, haalde jeugdkeeper Olaf Weima bij de selectie en verlengde de contracten van Hicham Haouat, Lars ten Teije, Joeri Potjes, Joshua Patrick, Steven Theunissen, Melvin van de Haar, Justin Spies, Johan Jansen, Taoufik Adnane en Mart de Jong. Tom Oostinjen en Danny de Leeuw tekenden vorig jaar een verbintenis tot medio 2022.

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer