Nejmi: ‘Middenveld is mijn territorium’

  • Het eerste

Ondanks aanbiedingen van meerdere clubs, zette Achraf Nejmi deze week zijn handtekening onder een tweejarig contract bij G.V.V.V. ‘Ik kreeg hier het warmste gevoel.’

De 29-jarige Achraf Nejmi kijkt ernaar uit om na een paar wedstrijden in de hoofdklasse weer terug te keren op het hoogste amateurniveau. De middenvelder maakt komende zomer de overstap van Eemdijk naar G.V.V.V. en mengt zich daarmee in een selectie vol bekende namen en gezichten. “Het merendeel van de selectie ken ik natuurlijk van naam, heb vaak tegenover hen op het veld gestaan”, aldus Nejmi die vijf jaar voor IJsselmeervogels speelde.

‘De Leeuw kwam ik altijd als soldaat tegen met carnaval.’

“Samen met keeperstrainer Danny Lücke heb ik bij Hercules mooie seizoenen gehad. Met Berry Powel ben ik bij IJsselmeervogels teamgenoot geweest en Joshua Patrick ken ik via een gezamenlijke vriend, Soufian Moro.” Met een andere speler uit het eerste heeft hij een andere connectie. “Danny de Leeuw kwam ik altijd als soldaat tegen met carnaval. Ik kijk ernaar uit om straks met hem op het veld te vlammen.”

‘Ben een verbindingsspeler’

Want vlammen, dat wil Nejmi zeker. Terug op het hoogste amateurniveau wil de sympathieke speler wekelijks belangrijk zijn voor zijn ploeg. “Ik ben een verbindingsspeler die de bal van de verdediging naar het middenveld en de voorhoede speelt, maar daarnaast ook hard kan werken en ballen onderschept. Het middenveld is mijn territorium en vecht daarin voor elke meter. Ik ben iemand met een positieve instelling, die dit zowel binnen als buiten de lijnen uitstraalt.”

‘Het viel mij op dat spelers hier met plezier op het veld stonden.’

De middenvelder kon rekenen op interesse van meerdere clubs in de tweede divisie, maar koos weloverwogen voor G.V.V.V. “Ik kreeg hier het warmste gevoel. Voor mij is G.V.V.V. een van de grootste amateurclubs van Nederland, met een van de trouwste supporters als achterban”, verklaart Nejmi zijn keuze. “Heb vaak mogen spelen tegen G.V.V.V. Het viel mij op dat de spelers met plezier op het veld stonden en dat zag je ook terug in het veldspel. Met goed positiespel kwamen zij vaak tot mooie combinaties en doelpunten.”

‘Driemaal is scheepsrecht’

Nu is het voor hem dus wachten tot komende zomer, als kan worden aangesloten bij de hoofdmacht. “Het is een moeilijk jaar, zo zonder voetbal. Betere tijden komen eraan!” De positieve instelling van Nejmi uit zich al snel. “Kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten. Ik heb veel vertrouwen in de selectie, dus we gaan er wat moois van maken met z’n allen. Ben twee keer dicht bij een kampioenschap in de tweede divisie geweest. Driemaal is scheepsrecht, zeggen ze toch?”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Orange Pictures/Arnold Verkade, Stefan Koops Photography

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer