Olaf Weima maakt stap naar hoofdmacht

  • Het eerste

Olaf Weima maakt volgend seizoen de stap naar de hoofdmacht. De 18-jarige doelman stroomt door uit de jeugdopleiding, waar hij nu in de JO19-1 speelt.

De jonge Olaf Weima (Veenendaal, 25 september 2002) is door de technische commissie toegevoegd aan de selectie voor seizoen 2021/2022. De sluitpost ziet zijn bewezen kwaliteiten en inzet beloond worden met een plaats in de hoofdmacht. Het 18-jarige talent trainde al langere tijd een keer per week mee met de hoofdmacht en genoot van keeperstrainer Danny Lücke aanvullende trainingen. In de voorbereiding op het lopende seizoen debuteerde Weima in het oefenduel tegen Batavia’90.

Weima maakte in 2016 de overstap naar de jeugdopleiding van G.V.V.V., nadat hij eerder speelde bij DOVO. De keeper is nu bezig aan zijn vijfde seizoen bij de blauwhemden.

De Boer: ‘Terechte beloning’

Volgens technisch manager Rob de Boer is het contract voor de jonge doelman een terechte beloning: “Olaf Weima heeft een goede indruk gemaakt bij zijn wedstrijden in de jeugd, maar ook tijdens de trainingen. Het is een talentvolle keeper in onze jeugdopleiding.”

Vijftien spelers vastgelegd

Olaf Weima is de vijftiende speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft vastgelegd. De club trok Mats Grotenbreg en Jordi Bitter aan en verlengde de contracten van Hicham Haouat, Lars ten Teije, Joeri Potjes, Joshua Patrick, Steven Theunissen, Melvin van de Haar, Justin Spies, Johan Jansen, Taoufik Adnane en Mart de Jong. Tom Oostinjen en Danny de Leeuw tekenden vorig jaar een verbintenis tot medio 2022.

Ander nieuws

Hoofdmacht start voorbereiding op zaterdag 6 juli (update)

Het eerste | 24 juni 2024
Lees meer

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer