Van Willige niet gekomen voor reserverol

  • Het eerste

Jan van Willige komt niet naar Veenendaal om op de bank te gaan zitten. De ambities van de 21-jarige doelman zijn groot. ‘Mijn doel is om zo snel mogelijk eerste keeper te worden.’

Hij is pas net twintig, maar wordt in de hoofdklasse nu al gekwalificeerd als een van de betere keepers van zijn afdeling. Het werd dus tijd voor een welverdiende stap omhoog, een eenjarig contract bij G.V.V.V.

‘Uiteindelijk eerste keeper worden’

“Ik ben erg blij en trots om voor G.V.V.V. te gaan spelen. Het is een grote amateurclub. Met Rob de Boer heb ik een erg goed gesprek gehad en daar sprak veel vertrouwen uit.” Want Van Willige is niet naar sportpark Panhuis gekomen om vanaf de reservebank het seizoen mee te maken. Ondanks dat de afgelopen seizoenen niemand Johan Jansen onder de lat vandaan kreeg, durft Jan van Willige die uitdaging wel aan te gaan. “Ik ben gehaald voor de lange termijn, met als doel om uiteindelijk eerste keeper te worden. Dat is ook mijn eigen doel, dat wil ik het liefst zo snel mogelijk halen.”

Dus gaat Van Willige alles in het werk stellen om zijn ambities waar te maken. “Ik heb veel respect voor Johan Jansen en voor wat hij gepresteerd heeft bij G.V.V.V. Ben ook echt wel geduldig. Maar als mijn kans komt, moet ik die met beide handen grijpen. Ik wil het de staf zo lastig mogelijk maken en de strijd aangaan”, aldus Van Willige. “Ik ben een voetballende keeper die ver voor zijn doel speelt, ben goed op de lijn en ik keep met lef”, omschrijft hij zichzelf. “Bij hoge ballen durf ik te komen en voor het team wil ik altijd rust en zekerheid uitstralen.”

‘Goede sfeer viel meteen op’

Van Willige ontwikkelde zichzelf in de jeugdopleiding van IJsselmeervogels, de club in zijn geboorteplaats. “Ik woon nu nog steeds in Bunschoten-Spakenburg, bij mijn ouders. Zij komen bijna elke wedstrijd wel kijken en zijn heel betrokken. Ook nu ik verder van huis speel. Regelmatig kijken ook andere familieleden wedstrijden van mij.”

Zijn vrienden en familie nodigt hij ook graag uit bij G.V.V.V. “Toen ik nog in de jeugd van IJsselmeervogels speelde, ben ik al een aantal keer wezen kijken bij uitwedstrijden. De goede sfeer viel mij toen meteen op. G.V.V.V. is een grote amateurclub met een mooie achterban.” Hij kijkt ernaar uit om daar onderdeel van te mogen zijn. “Supporters kunnen mij na de wedstrijd altijd in de kantine vinden. Ik maak daar graag met iedereen een praatje.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Orange Pictures

Ander nieuws

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet talentvolle Joep van den Berk aan zich te binden

Het eerste | 21 mei 2024
Lees meer