G.V.V.V. behaalt ‘Regionale Jeugdopleiding’

  • Jeugdopleiding

De jeugdopleiding van G.V.V.V. is sinds deze week gecertificeerd als ‘Regionale Jeugdopleiding’. De vereniging ziet de continue ontwikkeling van haar opleiding beloond worden met een hogere onderscheiding.

Als tweede vereniging in Nederland promoveert G.V.V.V. van een ‘Lokale Jeugdopleiding’ naar een ‘Regionale Jeugdopleiding’ in een tijdsbestek van maar drie jaar. “Een prachtige beloning voor de inzet van al onze mensen”, reageert bestuurslid voetbalzaken Rene van Maasakkers trots. “Wij hebben de afgelopen periode veel geïnvesteerd in de opleiding van al onze trainers. Het is erg mooi om te zien dat dit nu extra beloond wordt.”

Verregaande ambities

In seizoen 2017/2018 behaalde G.V.V.V. de status van een ‘Lokale Jeugdopleiding’. Door te voldoen aan meerdere kwaliteitseisen van de KNVB, sloot de vereniging aan bij 45 andere clubs in Nederland die deze certificering hadden. Toch wilde G.V.V.V. nog een stap verder zetten in de ontwikkeling van haar leden. “Wij hebben gekeken wat nodig was om een ‘Regionale Jeugdopleiding’ te worden en hebben hier toen met een professioneel team de schouders ondergezet”, aldus Hoofd Jeugdopleiding Jacko Stuivenberg. “Met het eerste elftal doen wij al jaren mee op het hoogste niveau. Met onze jeugdopleiding hebben wij diezelfde ambitie.”

In de beoordeling werd de jeugdopleiding van G.V.V.V. geroemd door het integrale beleid. “Dat houdt in dat wij voor alle teams een kwalitatief hoog opleidingsprogramma hebben gemaakt. Selectieteams, niet-selectieteams, maar ook specifiek voor keepers en het meisjesvoetbal. Hiermee laten wij zien dat wij in al onze leden willen investeren, in welk team zij ook spelen. In onze jeugdopleiding hebben wij oog voor de ontwikkeling van iedere speler, aansluitend op zijn of haar niveau.”

Good Practice

De scholing van vrijwel alle trainers binnen de jeugdopleiding van G.V.V.V. viel de auditcommissie op. “De diplomering van vrijwel al onze trainers varieert van JVTC tot UEFA B of in opleiding voor UEFA A. Ook voor trainers van niet-selectieteams is hier veel aandacht voor,” aldus Stuivenberg. “Door een dermate hoog percentage gediplomeerde trainers en deze aandacht is dit ook een onderscheidende factor. De verder ontwikkelde trainers dragen bij aan het beter opleiden van meer jeugdspelers. Daarmee zijn wij redelijk uniek.”

Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

De Grote Clubactie is van start

Jeugdopleiding | 24 sep 2021
Lees meer

Dubbele cijfers voor JO15-2

Jeugdopleiding | 19 sep 2021
Lees meer

JO15-1 walst in tweede bekerduel over Focus ’07 heen

Jeugdopleiding | 12 sep 2021
Lees meer