Tweede Divisie definitief niet hervat

  • Het eerste

Het lopende seizoen in de Tweede Divisie wordt definitief niet hervat. Voetbalbond KNVB maakte woensdag bekend dat er een streep gaat door seizoen 2020/2021.

Het besluit volgt een dag na de persconferentie waarin onvoldoende versoepelingen bekend werden gemaakt, om uiterlijk het weekend van 10 en 11 april weer in competitieverband te kunnen voetballen. Die datum had voetbalbond KNVB als norm genomen om een van de drie eerder voorgestelde opties werkelijkheid te laten worden.

Geen promotie en degradatie

De beëindiging geldt voor alle seniorenteams in categorie A van het amateurvoetbal. Eerder maakte de KNVB al bekend dat alle teams in categorie B niet verder gingen in competitieverband.

Ook in seizoen 2021/2022 blijft de hoofdmacht op het hoogste amateurniveau actief!

Dit seizoen is het opnieuw niet mogelijk voor seniorenteams om te promoveren of degraderen. Daardoor blijft G.V.V.V. ook in seizoen 2021/2022 spelen op het hoogste amateurniveau van Nederland!

Mogelijke hervatting jeugdselectie

Jeugdteams die uitkomen in categorie A kunnen hoop blijven houden op hervatting van de competities. Uiterlijk het weekend van 17 en 18 april wil de KNVB deze competities kunnen hervatten. Doordat de jeugd al zonder beperkingen kan trainen, hebben zij een korte voorbereidingsperiode nodig om weer in competitieverband te kunnen spelen.

Fotografie: ProShots/Stefan Koops

Ander nieuws

Vlaggenschip start voorbereiding op ontmoeting met Excelsior Maassluis

Het eerste | 02 okt 2023
Lees meer

Dylan Chiazor rondt revalidatie af met officieel debuut in hoofdmacht

Het eerste | 01 okt 2023
Lees meer

STAND: G.V.V.V. zet stijging op ranglijst door na derde cleansheet

Het eerste | 01 okt 2023
Lees meer