‘Voor ieder lid de beste opleider zijn’

  • Opleiding

Vorige week kreeg de jeugdopleiding van G.V.V.V. het predicaat ‘Regionale Jeugdopleiding’. Een unieke stap in voetballend Nederland en een bekroning op het werk van de vele vrijwilligers.

Zichtbaar trots schuift Rene van Maasakkers aan. Het bestuurslid voetbalzaken is eindverantwoordelijk voor de prestaties in de jeugdopleiding en kan niet anders dan concluderen dat er geschiedenis is geschreven voor de vereniging. “De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in de opleiding van trainers van alle teams. Het is mooi dat dit wordt gewaardeerd met een Good Practice.”

Met veel interne opleidingen onderscheidt G.V.V.V. zich in het aanbod. “Door de trainers te scholen, kunnen zij handelen vanuit een betere basis. Dit is voor de trainer leuker en maakt de trainingen voor de leden interessanter en uitdagender.” Zo wil de vereniging een opleiding bieden waar al haar leden op het juiste niveau zichzelf kunnen ontwikkelen, maar ook maatschappelijk een steuntje in de rug krijgen.

Maatschappelijke ambities

“Een verbinding maken met bedrijven, sponsoren en scholen is een volgende stap. Hiermee kunnen wij onze leden een plaats aanbieden om stage te lopen. Wij willen een vereniging zijn die er altijd voor je is. Daar hoort dit uiteraard ook bij”, doelt Van Maasakkers op de missie en visie van de club.

Sportief en organisatorisch gaat het de jeugd momenteel voor de wind en ook het toekomstbeeld is positief. “Wij spelen met onze jongens- en meisjesselectie op divisieniveau. Dat is een mijlpaal. Om ons naast de cursussen te blijven ontwikkelen, zoeken we actief de samenwerking op met betaald voetbalorganisaties. Veel talenten krijgen daar een kans en onze trainers kunnen een kijkje in die keuken krijgen. Ten derde is ook onze keepersschool zeer hoog aangeschreven. Echt voor ieder lid willen wij de beste opleider zijn.”

Begin van een reeks

Het doorstromen van de eerste jeugdspelers naar de hoofdmacht, is volgens Van Maasakkers het begin van een reeks. “In de toekomst willen wij nog verder investeren in onze opleiding en de ontwikkeling van de spelers. Het gevolg hiervan is dat de aansluiting met de senioren en hoofdmacht beter wordt gemaakt en meer jeugd die stap kan gaan maken.”

 

Een voorbeeld van die investering is het scoutingsapparaat van de vereniging. “Met bekwame mensen scouten wij intern en extern. Hierdoor hebben wij een zeer goed beeld van onze eigen spelers en kunnen we gerichter op externe versterkingen zoeken.” Daarmee wil hij benadrukken dat er niet zomaar spelers worden gehaald.

Organisatorische versterking

Tot slot wil Van Maasakkers nog een oproep doen aan enthousiaste ouders en andere betrokkenen. “Voor het organisatorisch vlak van onze vereniging zoeken wij altijd nieuwe mensen, die willen helpen om onze ambities waar te maken. Naast het voetbaltechnische deel, zijn ook organisatorisch veel handjes nodig.” Geïnteresseerd of meer informatie? Rene van Maasakkers is bereikbaar via jeugdvoorzitter@gvvv.nl.

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

Dean Westland is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen Noordwijk

Opleiding | 18 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer