Zes Veense voetbalverenigingen bundelen krachten

  • Opleiding

Samen met vijf andere voetbalverenigingen heeft G.V.V.V. de handen ineengeslagen om te werken aan de ‘Veense Voetbalcup’. Hierin worden vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd. 

Binnen de gemeente weet iedereen het al langer: voetbal is voor veel Veenendalers de belangrijkste bijzaak. In deze tijd van het coronavirus worden er echter bij de verenigingen geen wedstrijden gespeeld tegen andere verenigingen. Een doorn in het oog van alle voetballiefhebbers, maar wel een maatregel waar we ons aan houden.

Gezamenlijke interesse

Tijdens een afstemmingsoverleg tussen DOVO, VRC en G.V.V.V. over de omgang met de coronamaatregelen kwam het idee op tafel om te kijken naar onderlinge vriendschappelijke wedstrijden. Het idee kreeg al snel meer vorm en werd gedeeld met Sportservice Veenendaal, De Merino’s, s.v. Panter en v.v. Veenendaal.

Met de ‘Veense Voetbalcup’ denken de zes verenigingen een goed alternatief te hebben, zodra er weer in wedstrijdverband gespeeld kan worden. Met voetbalbond KNVB is inmiddels het overleg hierover gestart. De KNVB heeft eerder aangegeven dat de competities voor teams in de B-categorie niet uitgespeeld worden. Een regionale competitie is door hen al genoemd als alternatief. G.V.V.V. heeft samen met de andere verenigingen kenbaar gemaakt de voorkeur te geven aan haar eigen cup. Na de volgende persconferentie zal bekend worden wat er met teams in de A-categorie gebeurt.

Vriendschappelijk karakter

De ‘Veense Voetbalcup’ heeft voornamelijk een vriendschappelijk karakter. Om deze reden is voor de teams een poule opgezet waarin ze tegen gelijkwaardige teams vriendschappelijke wedstrijden spelen, zonder laddercompetitie. In Veenendaal is er nog niet eerder de bereidheid geweest om op deze manier samen te werken. Sportieve rivaliteit op de velden, maakte in het overleg plaats voor een gezamenlijk doel en de wil om dit op te zetten.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer er met dit initiatief wordt gestart. Regelgeving is hierin leidend. Uiteraard staan wij te trappelen om deze onderlinge wedstrijden te organiseren.

Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer