Lovende woorden over jeugdopleiding

  • Opleiding

Onze jeugdopleiding is sinds enkele weken gecertificeerd als ‘Regionale Jeugdopleiding’. Daarbovenop ontving de club ook nog lovende woorden in de vorm van een Good Practice.

Een jaar geleden maakte G.V.V.V. de keuze om haar pijlen te richten op het regionale jeugdopleidingsniveau, nadat het drie jaar geleden het regionale certificaat behaalde. Het beleidsplan en de aangebrachte voorbeelden konden rekenen op veel belangstelling en waardering van NMC Bright, het bedrijf dat het Kwaliteit & Performance Programma uitvoert. In die plannen kwam voor dat bedrijf een onderscheidende factor naar voor, namelijk het aantal gecertificeerde trainers in onze jeugdopleiding.

102 gediplomeerde trainers

Met de aandacht voor scholing en diplomering voor het technisch kader heeft G.V.V.V. inmiddels 102 gediplomeerde trainers werkzaam binnen de vereniging. Hiervan zijn 37 in het bezit van het diploma Pupillentrainer. Met de HO A geschoolde Hoofd Opleiding Jacko Stuivenberg heeft G.V.V.V. iemand actief binnen de vereniging die als docent de JVTC-module kan geven. Inmiddels hebben 19 trainers deze JVTC-module afgerond.

G.V.V.V. zet naast het ontwikkelen en opleiden van haar technisch kader binnen de recreatieve tak, ook in op het doorontwikkelen van de trainers op de prestatieteams. Meerdere trainers zijn in het bezit van UEFA B (Youth) en UEFA C Youth. Ook zijn er meerdere gediplomeerde keeperscoaches actief bij G.V.V.V.

Het onderscheidende element van de Good Practice

“Door het continue beleid voor ontwikkeling van het technisch kader onderscheid G.V.V.V. zich met deze Good Practice. Het (technisch)kaderbeleid is beschreven in de beleidsplannen. De kosten zijn tevens geborgd over een langere periode. Daarnaast is het noemenswaardig dat G.V.V.V. dit beleid bij verschillende doelgroepen toepast: prestatie, recreatie, pupillen, junioren, senioren, jongens, meisjes en scheidsrechters”, klinkt het oordeel van NMC Bright.

Wat is een Good Practice?

Een Good Practice is een project binnen het Kwaliteit & Performance Programma gericht op één bepaald thema waar een club in uitblinkt. Het doel van de Good Practice is het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding en het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. De Good Practice dient onderscheidend te zijn, moet in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten hebben behaald voor het beter opleiden van (meer) jeugdspelers en moet geborgd zijn in het (jeugd)beleid. De Good Practice kan worden toegekend aan iedere vereniging die deelneemt aan het Kwaliteit & Performance Programma.

Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer