Voetbalschool ABC weer van start

  • Opleiding

Sinds vrijdag 12 maart worden er op de vrijdagavond weer trainingen gegeven bij G.V.V.V. Deze trainingen worden georganiseerd door ABC. Deze voetbalschool organiseert twee keer per jaar tien voetbaltrainingen voor de leeftijdscategorie van 7 tot 14 jaar.

Richard Ribbens is de eigenaar van voetbalschool ABC. De naam ABC staat voor Algehele Bal Controle. Richard Ribbens weet hoe je dat doel bereikt: “We laten de kinderen veel bal- en techniekoefeningen doen. Op een normale training hebben de kinderen 70 balcontacten, bij ons zijn dat er minimaal 250. Door de vele balcontacten krijgen ze veel balgevoel en worden ze verliefd op de bal.” De andere aspecten worden ook niet vergeten door ABC: “Er wordt bij ons ook gewerkt aan tactische-, mentale- en fysieke vaardigheden. Zo ontwikkelen de pupillen zich op alle vlakken.”

Richard Ribbens is organisator van Voetbalschool ABC.

Naast de voetbalaspecten staat bij voetbalschool ABC persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Richard Ribbens legt uit hoe elk kind persoonlijke aandacht krijgt: “We trainen in groepjes van zes personen. Op elk groepje staat één trainer die de pupillen begeleidt. Doordat de groepjes zo klein zijn kan de trainer de prestaties van ieder kind goed in de gaten houden. Zo krijgt ieder kind de aandacht die het nodig heeft.”

Leeftijdscategorieën

De kinderen worden ook op leeftijd en niveau ingedeeld. 7- tot en met 10-jarigen trainen op vrijdag van 17:00 tot 18:00, 11- tot en met 14-jarigen trainen van 18:15 tot 19:15. Naast de verschillende leeftijdscategorieën worden de pupillen op niveau ingedeeld. Richard Ribbens vertelt waarom: “Wij hebben drie verschillende niveaus, brons, zilver en goud waar een kind op wordt ingedeeld. Zo kunnen we ieder kind een programma aanbieden wat op zijn of haar kwaliteiten en ontwikkeling aansluit.”

Plezier vormt een belangrijk aspect van de voetbalschool.

Naast de trainingen krijgen de kinderen ook een kledingpakket van de voetbalschool. Dit heeft volgens Richard Ribbens ook een doel: “Het staat erg netjes dat iedereen in hetzelfde tenue traint, maar bovenal is het om te laten zien dat er geen buitenbeentjes zijn. Iedereen is gelijk voor ons.”

Najaar

De trainingen van dit voorjaar zijn al begonnen, dus hier kan je je niet meer voor opgeven. De volgende groep begint in september. Voor meer informatie en de prijzen kunt u de website van voetbalschool ABC bezoeken.

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer