Trainers selectieteams bekend

  • Opleiding

Binnen onze ‘Regionale Jeugdopleiding’ zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor seizoen 2021/2022. Een belangrijk onderdeel daarvan is het aanstellen van trainers voor onze selectieteams.

Met het huidige seizoen nog in volle gang, wordt er in de jeugdopleiding gebouwd aan het nieuwe seizoen. Een jaargang waarin alles hopelijk steeds meer terugkeert naar normaal en de wedstrijden weer als vanouds kunnen worden gespeeld. Hoofd Jeugdopleiding (HJO) en medewerkers Voetbaltechnische Zaken (VTZ) zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om de selectietrainers voor 2021/2022 samen te stellen. In dat kader valt er nu al nieuws te delen over volgend seizoen.

Aanstellen extra trainers

Het behalen van de opleidingsstatus ‘Regionale Jeugdopleiding’ en het spelen van meerdere teams op divisieniveau heeft er toe geleid dat wij onze groep van trainers hebben uitgebreid. Na een interne zoektocht hebben wij een extra keeperstrainer en een coördinatietrainer aangesteld om onze ambities te realiseren. Het creëren van deze functies is een onderdeel van de licentie-eisen van de KNVB. De komende tijd gebruiken wij om ook voor niet-selectieteams voldoende (liefst) gekwalificeerde trainers te werven.

Onze jeugdopleiding onderscheidt zich door het grote aantal gekwalificeerde trainers. Met een Good Practice werd dit recent ook door de KNVB erkend. De waardering is voor onze jeugdopleiding de motivatie om dit aantal nog verder op te voeren. Dat eerst selectieteams worden voorzien van een gekwalificeerde trainer heeft dan ook te maken met de licentie-eisen die worden gesteld.

Aangestelde trainers

De genoemde trainers gaan vanaf seizoen 2021/2022 bij selectieteams uit onze jeugdopleiding aan de slag. Naast de trainersdiploma’s die zij hebben, bezitten zij ook de nodige didactische en pedagogische vaardigheden om met onze jeugd te werken. Daar zijn wij zeer trots op.

Jong Blauw
Jesper Gerritsen is al meerdere jaren trainer binnen onze jeugdopleiding. Naast zijn diploma ‘Pupillentrainer’ bezit hij ook TC3/UEFA C. Hij gaat volgend seizoen Jong Blauw trainen.

JO8-1
Antonio Aguilar Aguilera traint al langere tijd de jongste jeugd van G.V.V.V. De oud-eerste elftalspeler is in het dagelijks leven docent aan het Christelijk Lyceum Veenendaal en neemt volgend seizoen de JO8-1 onder zijn hoede.

JO9-1
Simon Rozendaal is de nieuwe trainer van de JO9-1. Simon heeft nu het JVTC-diploma en volgt de opleiding voor UEFA C bij de KNVB.

JO10-1
Jabrane Esseidi is dit seizoen de assistent-trainer van Moustapha Lahine en kent dus het klappen van de zweep. Jabrane is als leraar in opleiding al veel aan het werk met kinderen en gaat nu ook op het voetbalveld investeren in de opleiding van de jongelingen. Volgend seizoen gaat hij de benodigde trainersopleiding volgen.

JO11-1
Moustapha Lahine is in het dagelijks leven docent Engels aan het Rembrandt College en ook al enkele jaren trainer in onze jeugdopleiding. Met het TC3/UEFA C-diploma op zak is hij volgend seizoen trainer van de JO11-1.

JO12-1
Tom Ariesen wordt de nieuwe trainer van onze JO12-1. Hij is al een aantal jaren actief als pupillentrainer en volgt momenteel de UEFA C-opleiding.

JO13-1
Erik Warnar neemt volgend seizoen de jongens van de JO13-1 onder zijn hoede. Op dit moment is Erik trainer van de JO11-1 en volgt hij de ALO op de HAN. Sport en opleiden zit hem dus al aardig in het bloed. Erik volgt momenteel de opleiding UEFA C bij de KNVB.

JO14-1
Ook Mark van de Berg is bereid gevonden om volgend seizoen trainer te blijven in onze jeugdopleiding. De makelaar/taxateur heeft UEFA C en het diploma ‘Pupillentrainer’. Hij gaat volgend seizoen de JO14-1 trainen.

JO15-1
Ruben Beckerman is volgend seizoen een nieuw gezicht in onze jeugdopleiding. Ruben heeft veel trainerservaring opgedaan bij andere clubs. Met hem haalt G.V.V.V. een bevlogen jeugdtrainer binnen. Ruben gaat de JO15-1 trainen en bezit het UEFA B-diploma.

JO17-1
William Bouman blijft trainer van de JO17-1. Hij is in de afrondende fase van de UEFA B-opleiding, maar moet door de coronamaatregelen waarschijnlijk tot begin volgend seizoen wachten op de diplomering. William is tevens erg actief met het optimaliseren van ons spelervolgsysteem en traint VR2.

JO19-1
Anass Lakhal is al jaren een bekend gezicht op ons sportpark. Komend seizoen is hij wederom trainer van de JO19-1. Hij is in het bezit van TC2/UEFA B en heeft de ambitie om TC1/UEFA A te behalen. In het dagelijks leven is Anass werkzaam bij een welzijnsorganisatie als jeugdwerker. Een trainer die dus goed weet wat er zoal speelt bij de jeugd en hoe daarmee om moet worden gegaan.

Aanbevelingen

Een aanbeveling uit het rapport van Kwaliteit & Performance programma voor het behalen van status ‘Regionale Jeugdopleiding’ was dat we er goed aan zouden doen een coördinatietrainer in dienst te nemen. Robin van de Berg wilde dat erg graag doen. Hij volgt op dit moment een opleiding voor deze functie, die begin volgend seizoen is afgerond. Als assistent-trainer van de JO12-1 doet hij al veel ervaring op als coördinatietrainer. Tevens is hij scout voor G.V.V.V. en FC Utrecht en bezit hij het diploma ‘Pupillentrainer’.

Ook de trainersstaf van onze keepersopleiding hebben wij uitgebreid, conform de licentie-eisen van een ‘Regionale Jeugdopleiding’. Paul Verbaarschott is aangetrokken als versterking van dit korps. Paul is geen onbekende in de keeperswereld en kenmerkt zich als een ervaren, gekwalificeerde bevlogen keeperstrainer. Naast de focus op de technische vaardigheden, zal hij zich ook richten op de tactische vaardigheden van de keepers tijdens de trainingen bij het eigen team van de doelman.

Ander nieuws

Dean Westland is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen Noordwijk

Opleiding | 18 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer