Ambitieuze Richard snel overtuigd door G.V.V.V.

  • Het eerste

Met het aantrekken van Jonathan Richard maakte G.V.V.V. deze week haar selectie compleet. ‘Ik hoefde niet lang na te denken om hier te tekenen.’

Na een paar wedstrijden in de selectie van het Amsterdamse HBOK keert Jonathan Richard na de zomer weer terug op het hoogste amateurniveau. De 29-jarige verdediger annex middenvelder tekende deze week een contract voor een seizoen bij de Veenendaalse tweededivisionist.

“Toen ik door de club werd gebeld om op gesprek te komen, was ik gelijk enthousiast,” kijkt de nieuwste aanwinst op het eerste contactmoment terug. Hij speelde zes seizoenen bij AFC Amsterdam en was dus al meerdere keren op sportpark Panhuis geweest. “Ik heb hier altijd leuke en boeiende wedstrijden gespeeld. De sfeer rondom de wedstrijden vond ik altijd heel hecht en fanatiek.”

‘Wil laten zien wat ik kan’

Het gesprek met technisch manager Rob de Boer bevestigde het beeld wat Jonathan Richard bij G.V.V.V. had en dus hoefde hij niet lang na te denken om zijn contract te ondertekenen. “Ik ben ambitieus en hoop zo spoedig mogelijk weer fit te raken voor de Tweede Divisie en te laten zien wat ik kan. Wil volgend seizoen heel veel wedstrijden spelen en deze winnend afsluiten.”

De sfeer die de Amsterdammer beleefde tijdens de bezoekjes met AFC, hoopt hij ook in het nieuwe seizoen weer elke thuiswedstrijd mee te maken. “Ik hoop dat wij zo snel mogelijk weer kunnen voetballen met de aanwezigheid van alle supporters. Zij hebben anderhalf jaar niet echt kunnen genieten van de sfeer rondom de wedstrijden en ik hoop dat wij als team er volgend seizoen met de supporters weer een feestje van kunnen maken.”

Meevoetballende verdediger

“Supporters kunnen van mij verwachten dat ik altijd voor de volle honderd procent, negentig minuten lang, mij inzet en mijzelf laat zien als voetballer. Maar ook als mens.” Of dat in de verdediging is of op het middenveld, dat maakt de multifunctionele speler niet uit. “Van nature ben ik een middenvelder, maar de laatste jaren vanaf het kampioensjaar van AFC heb ik altijd als centrale verdediger gespeeld, die graag meevoetbalt en doorschuift op het middenveld.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: ProShots, Orange Pictures, Stefan Koops Photography

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Het eerste | 20 juli 2024
Lees meer

Hercules-thuis afgelast (update)

Het eerste | 18 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer