Drietal MO17-1 naar Saestum

  • Opleiding

Aan het einde van het lopende seizoen maken Femke Wiedeman (links), Nadine Blankenstijn (midden) en Danique Prins (rechts) de overstap van G.V.V.V. MO17-1 naar Saestum in Zeist. Daar zal het drietal speelsters gaan uitkomen in de M019-1. 

Saestum staat bekend om hun hoge niveau in het vrouwenvoetbal, reden voor Femke, Nadine en Danique om deze stap te zetten aangezien ze alle drie zo hoog mogelijk willen voetballen. “Wij wisten het in de eerste instantie niet eens van elkaar dat we allemaal met Saestum contact hadden”, geeft de 16-jarige Danique aan.

Volgende stap is Saestum

Roulerend zullen de drie speelsters, die al jaren samenspelen bij G.V.V.V., ook meetrainen met Vrouwen 2 van Saestum dat in de Hoofdklasse uit komt. Een leuke maar ook wel spannende stap voor de 16-jarige teamgenoten. ”Ik was aan het kijken voor een andere club omdat ik graag een volgende stap wilde zetten. Mijn vader zei toen dat Saestum een goede club is”, vertelt Danique. Samen met Nadine meldde zij zich aan bij Saestum in afwachting van een uitnodiging voor een proeftraining. “Het is bij Saestum zo dat je niet zomaar kan aansluiten. Bij de proeftrainingen moet jij jezelf eerst laten zien. Wanneer de trainers je goed genoeg vinden, pas dan mag je naar de club komen”, vult Nadine aan.

Tot verrassing van Nadine en Danique bleek ook ploeggenote Femke zich te hebben aangemeld. “Ik had mij via internet al aangemeld nadat ik eerst ook nog had gekeken waar het meisjes – en vrouwenvoetbal goed staat aangeschreven. Ik wil namelijk zo hoog mogelijk spelen en wil daar alles voor doen”, geeft Femke aan.

Het liefst iedere dag voetballen

Femke Wiedeman kwam, als 6-jarige, bij G.V.V.V. terecht nadat ze een oproep zag in de krant. “Een vriendinnetje van mij die ging daar ook heen, G.V.V.V. had toen nog geen voetbal voor meisjes. Het leek mij ook leuk en ben met haar meegegaan. Het was super. Eerst hebben wij nog bij de jongens meegespeeld, later kregen wij een eigen meisjesteam.” Danique kijkt vader Ivo aan, die samen met Marco Wiedeman (de vader van Femke), trainer en begeleider van het team is.

“Ja, het was in 2011 toen ik bij G.V.V.V. ging voetballen. Mijn vader en broer speelden er toen ook al. Voordat ik ben gaan voetballen heb ik eerst nog aan gymnastiek gedaan.” Nadine groeide op in Werkhoven waar ze eerst aan turnen deed. “In Veenendaal vond ik het voetballen op school al leuk, bij G.V.V.V. kwam ik bij de E-junioren.” Zowel Femke, Danique als Nadine willen investeren in de sport. Het liefst zijn ze hele dag met de bal of met trainingen voor zichzelf bezig om beter en beter te worden.

Aanvullende kwaliteiten om elkaar te versterken

Wanneer aan het drietal wordt gevraagd wat hun kwaliteiten zijn en of ze die ook van elkaar kunnen benoemen, geeft Femke aan dat ze elkaar in het veld goed weten te vinden. ‘’Als centrale middenvelder moet ik het hebben van mijn balvastheid, passing en overzicht. Wel zou ik nog wel explosiever willen worden.” Over Nadine zeggen ze dat het een ‘vechter’ is. “Eentje die nooit opgeeft en die je drie keer moet passeren om ervan af te komen.” Danique is sterk als laatste vrouw. “Zij is snel, heeft een goede trap en ook het overzicht”, vullen de twee andere meiden aan.

Seizoen in het water gevallen

Met G.V.V.V. maakten Femke, Nadine en Danique dit seizoen hun opwachting in de landelijke Vierde Divisie. Tegen Fortuna Sittard werd thuis gewonnen en ook stonden er duels tegen VC Vlissingen en FC Eindhoven op het programma. “Wel mooi om zulke wedstrijden te spelen, erg jammer dat het seizoen na 3 wedstrijden zo snel werd gestopt door corona”, geeft Nadine aan. Zij zal voorlopig ook nog geduld moeten hebben aangezien ze de komende weken met haar been nog in het gips zit.

“Ik ben met mijn fiets iets te hard door de bocht gegaan waardoor ik onderuit ben gegaan en met mijn been onder de fiets terecht kwam. Mijn enkel is op twee plaatsen gebroken en moet mijn been dus zoveel mogelijk omhooghouden”, legt ze uit. Een moeilijke opgave blijkt, Nadine laat merken niet heel goed stil te kunnen zitten, ze is het liefst altijd bezig.

Met gezonde spanning naar Saestum

Wanneer mooie wedstrijden passeren en busreizen met G.V.V.V. worden genoemd, kijken de drie meiden ook vooruit naar hun tijd bij Saestum.
“In de eerste training merkte je al dat het niveau hoog is”, zegt Nadine. Femke vult aan dat Saestum al snel voor een goed gevoel zorgde. “Mensen zijn geïnteresseerd in je. Dat merkte je doordat ze best wel wisten wie we waren. Dat geeft een goed en vertrouwd gevoel.”

Een warme ontvangst zorgt ervoor dat de stap voor de drie heel natuurlijk zal verlopen. “De persoonlijke aandacht vond ik wel fijn, dat zorgde ervoor dat we ons daar gelijk thuis voelden”, vult Danique aan.

Trainers zien het wel goedkomen met hun speelsters

“Saestum is een opleidingsschool met trainers die zelf ook op hoger niveau training geven. Wij hadden verwacht dat er dit seizoen, wanneer we met G.V.V.V. uit zouden komen in de Vierde divisie, wellicht ook wel scouts langs de lijn zouden staan. Dat zie je gewoon minder bij de meisjes dan bij de jongens.” Ivo (rechts op de foto) geeft aan dat, in de tijd dat ze training hebben gegeven, de meiden echt stappen hebben gemaakt. “Negen jaar terug zijn we samen begonnen, ze zijn echt beter geworden. Marco en ik hebben voor 95% dezelfde gedachten, wij vullen elkaar goed aan.”

Over wat ze volgend seizoen gaan doen, daar zijn ze ook snel uit. “Wij gaan natuurlijk bij Saestum naar onze dochters kijken maar wij zullen vast en zeker ook nog bij G.V.V.V. te vinden zijn.” Femke, Danique en Nadine, die respectievelijk op het Rembrandt College, MBO en Ichthus College hun opleiding volgen, gaan vol overgave de uitdaging aan in Zeist. “De potentie hebben ze zeker om het eerste of het tweede elftal te halen van Saestum. Hard blijven trainen en geloof houden in hun kwaliteiten” geven Ivo en Marco aan.

Wanneer de vraag komt welke buitenlandse club hun droomclub is, dan kijken ze elkaar aan en zeggen bijna gelijktijdig: “Barcelona. Zeker weten.” Ze weten waar ze het voor doen.

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Opleiding | 08 april 2024
Lees meer

Jesse van Leeuwen is zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd tegen FC Lisse

Opleiding | 04 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Opleiding | 31 maart 2024
Lees meer