G.V.V.V. versterkt zich met Jonathan Richard

  • Het eerste

G.V.V.V. heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de kwaliteiten van Jonathan Richard. De 29-jarige centrale verdediger tekent voor een seizoen in Veenendaal.

Met het aantrekken van Jonathan Richard (Amsterdam, 21 juni 1991) haalt de technische leiding van de club een verdediger met ervaring op het hoogste amateurniveau binnen. Richard speelde sinds vorige zomer bij het Amsterdamse HBOK, maar speelde daarvoor bij AFC Amsterdam honderd wedstrijden in de Tweede Divisie en kwam voor OFC Oostzaan bijna vijftig duels in de Derde Divisie in actie.

Richard kwam in vier seizoenen bij AFC tot honderd duels.

De multifunctionele speler werd bij AFC omschreven als een van de sterkhouders van die ploeg, maar koos in verband met zijn werk, studie en privéleven voor een stapje terug. G.V.V.V. is blij dat het Jonathan in haar selectie weer mag verwelkomen op het hoogste amateurniveau.

De Boer: ‘Dat hebben we in hem zeker gevonden’

Technisch manager Rob de Boer is blij met het contracteren van Richard: “Hij heeft erg veel ervaring op hoog amateurniveau en speelde in zijn tijd bij AFC nagenoeg alle wedstrijden, waardoor hij in vier seizoenen tot honderd duels kwam in de Tweede Divisie. Jonathan Richard is een multifunctionele speler die naast centrale verdediger ook als middenvelder in ons team kan functioneren. Wij zochten extra ervaring in ons ploeg en hebben dat in hem zeker gevonden. Hij kent het klappen van de zweep.”

21 spelers vastgelegd

Jonathan Richard is de 21ste speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft vastgelegd. De club trok Kai Huisman, Achraf Nejmi, Jan van Willige, Mats Grotenbreg en Jordi Bitter aan, haalde jeugdtalenten Bilal Tmim, Jaidy van Meegdenburg en Olaf Weima bij de selectie en verlengde de contracten van Hicham Haouat, Lars ten Teije, Joeri Potjes, Joshua Patrick, Steven Theunissen, Melvin van de Haar, Justin Spies, Johan Jansen, Taoufik Adnane en Mart de Jong. Tom Oostinjen en Danny de Leeuw tekenden vorig jaar een verbintenis tot medio 2022.

Fotografie: Stefan Koops Photography ©

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer