JO10-1 na exact 217 dagen weer in actie

  • Opleiding

Na exact 31 weken of 217 dagen zonder officieel duel, was daar de comeback van G.V.V.V. JO10-1 in een officiële wedstrijd, namelijk de Veense Regiocup met als tegenstander VRC JO10-2.

We gaan terug naar zaterdag 10 oktober 2020, waar G.V.V.V. JO10-1 haar laatste officiële wedstrijd speelde in de competitieverband, uit tegen CDW JO10-1 in Wijk Bij Duurstede. Wat voelde deze zaterdagochtend als een verlossing voor zowel de spelers als begeleiders van G.V.V.V. JO10-1. Eindelijk weer een echte wedstrijd tegen een echte tegenstander. De hamvraag was natuurlijk hoe komen de mannen van JO10-1 na deze lange coronastop uit de startblokken.

Nog even wennen

De aftrap stond al vroeg gepland, namelijk om 8.30 uur op de blauwe zijde van sportpark Panhuis. Dat de jongens van JO10-1 weer moesten wennen aan een echte pot voetbal werd duidelijk in de eerste 12,5 minuut. Het was onwennig, rommelig en er werd weinig tot niks in aanvallend opzicht gecreëerd. Daarbij was de tegenstander fel en stond deze goed georganiseerd. Toch was het G.V.V.V. JO10-1 welke, enigszins met geluk, op een 1-0 voorsprong kwam. Een afstandsschot van Adam werd van richting veranderd en belandde tussen de palen. Kort daarna werd matig verdedigen van G.V.V.V. afgestraft door één van de beste spelers van VRC JO10-2. Een verwoestende uithaal betekende de 1-1. Niet kort daarna volgde het eindsignaal van het eerste kwart.

Dat de speech van de trainer in de korte rust hielp was een feit. Gedurende 12,5 minuut was het een ware belegering op de goal van VRC. Bijna het gehele kwart werd er vol druk naar voren gezet en dit leidde ertoe dat de uitblinker deze ochtend, Julian van de Bovenkamp, een hattrick mocht noteren. Eerst was het een individuele actie van Julian langs de lijn, 1 op 1 met de doelman en passeren in de lange hoek, 2-1. Goed druk zetten van G.V.V.V. JO10-1 als team leidde balverlies in bij de verdediging van VRC en een verwoestende uithaal van Julian, liet de keeper kansloos, 3-1.

Overtuigende voorsprong

Kort daarna, na een misstap van de verdediger van VRC, mocht Julian alleen op de keeper afgaan en wederom faalde hij niet. De bal belandde overtuigend in het dak van de goal en daarmee zette hij de 4-1 op het scorebord. Een hattrick betekende dit in een tijdsbestek van ca. 6 minuten. Door het mistasten door de keeper van VRC na een corner, kwam de bal voor de voeten van Timme en die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 5-1 tegen de touwen.
Enkele minuten later volgde het eindsignaal van het 2de kwart. Ruststand na 25 minuten 5-1.

Hoe goed het 2de kwart ook was, in het derde kwart viel de motor van G.V.V.V. toch even stil. Direct na de aftrap, na nog geen 20 seconden, was het wederom de aanvaller van VRC, welke niet faalde 1 op 1 met Lyam en schoot wederom verwoestend de 5-2 binnen. In het derde kwart ging het verder gelijk op en gebeurde er weinig voor beide doelen. Wel was het G.V.V.V. dat het iets betere van het spel had. Het leek erop dat er gemakzucht optrad bij G.V.V.V., waardoor de het team stil viel.

Krachtsverhoudingen goed uitgedrukt

Tom zette de mannen weer op scherp voor het 4de kwart. Hierdoor was het maar een ploeg welke de wedstrijd dicteerde en dat waren de mannen van G.V.V.V. De mannen van VRC leken er conditioneel doorheen te zitten. Door een verwoestende uithaal van Joey werd het 6-2, maakte Timme de 7-2 en mocht Benjamin de eindscore op het scorebord zetten, door de bal van dichtbij vol in de bovenhoek te plaatsen, 8-2. Deze uitslag gaf een goed beeld van de krachtsverhoudingen op het veld.

Aanstaande zaterdagochtend 22 mei om 9.45 uur wacht de confrontatie VRC JO10-1, wederom op de blauwe zijde van Panhuis. Uiteraard gaan we er alles aan doen om de ongeslagen status in de Veense Regiocup vast te houden. Wat was het tot slot heerlijk om de mannen weer echt aan het werk te zien en we hopen ook snel weer dat we trouwe supporters mogen verwelkomen langs de lijn.

G.V.V.V. JO10-1 – VRC JO10-2 (8-2)
Doelpuntenmakers: 3x Julian, 2x Timme, 1x Joey, 1x Benjamin, 1x eigen doelpunt.

Fotografie: Stefan Koops Photography

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer