JO10-1 wint eenvoudig op ‘rode zijde’ van Panhuis

  • Opleiding

Waar het de afgelopen twee weken bij vlagen genieten was, wat de mannen van G.V.V.V. JO10-1 lieten zien op het veld, was het vandaag, met name de eerste 25 minuten, niet om aan te gluren. Slap, geen strijd, geen beleving en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Of dit kwam door de eerste warme zaterdagochtend of een onderschatting van de tegenstander DOVO, welke de eerste twee wedstrijden met grote cijfers hadden verloren, dat blijft de vraag. Ondanks de slappe instelling was het Appie, die G.V.V.V. binnen enkele minuten op een 1-0 voorsprong zette. Hij schoof de bal met links, laag in de verre hoek. Enkele minuten later, was het Adam, die de DOVO verdediger te kijk zette en beheerst de 2-0 binnen tikte. Daarmee werd het eerste kwart ook afgesloten.

Inspiratieloos

De jongens werd meegegeven om toch weer strijd te laten zien, want de eerste 12,5 minuten waren inspiratieloos en was het DOVO, welke eenvoudig stand hield. In het tweede kwart viel er niks te noteren voor beide doelen. Het warme weer suste, voornamelijk G.V.V.V., in een diepe slaap. De wedstrijd kabbelde door, zonder hoogtepunten. Het spel lag ook regelmatig stil en voordat de doelman de doeltrap had genomen waren we vaak al weer anderhalve minuut verder. In het tweede kwart veranderde er dus niets aan de 2-0 voorsprong voor de blauwen. Ook het derde kwart begon weer tam en de trainers van G.V.V.V. JO10-1 zeiden al tegen elkaar, het is te hopen dat DOVO snel de 2-1 tegen de touwen schiet. Nog geen minuut later gebeurde dat ook en was het DOVO, dat verdiend de 2-1 aantekende. Gelukkig schrok deze tegengoal G.V.V.V. JO10-1 direct wakker en ontwaakte de blauwe sneeuwwitjes uit hun diepe slaap.

Eindelijk ontstond er weer de spirit welke wij de afgelopen weken hadden gezien. Direct na de aftrap was het Joey die de 3-1 op het scorebord zette, door met een individuele actie. Met een schot laag in de verre hoek liet hij het net bollen. Een prachtige aanval uit het boekje, werd uiteindelijk laag werd voorgegeven door Joey, die heerlijk binnenkant voet door Timme afgerond 4-1. G.V.V.V. bleef druk zetten, wat ook direct leidde tot balverlies van de DOVO verdediger, waardoor Appie de 5-1 binnen schoot. De tegentreffer van DOVO schudde G.V.V.V. dus wakker en binnen enkele minuten liep G.V.V.V. weg van hardwerkende DOVO mannen. Het derde kwart werd afgesloten met een 5-1 voorsprong voor G.V.V.V.

Complimenten

In het laatste gedeelte van het duel was G.V.V.V. de bovenliggende partij, maar de fantastisch keepende doelman van DOVO wist de schade te beperken. Een schitterende individuele actie van Sam met een nog mooiere steekbal op Timme, werd vakbekwaam door Timme met links afgerond 6-1. De DOVO doelman hanteerde steeds vaker de lange bal en regelmatig met succes, want ook nu viel de bal weer precies achter de laatste linie en de rappe spits van DOVO wist daar wel raad mee en tikte met de punt de bal net langs doelman Lyam, 6-2. Een heerlijke individuele actie van Julian, werd beheerst 1-op-1 met de doelman afgerond: 7-2. Daarna was het nog een aantal keren Julian welke pech had met de afronding en een paar op maat gegeven voorzetten van dezelfde Julian werden helaas niet afgerond door zijn teamgenoten.

De complimenten gaan vandaag ook uit naar Benjamin, welke verdedigend zijn mannetje stond. Het slot akkoord was aan DOVO. Een voorzet van rechts, welke voorlangs leek te gaan, werd opgevangen door Lyam, echter hij liet de bal onverwachts los en daar stond wederom de rappe spits van DOVO welke de 7-3 op het scorebord zette. Een minuut na de 7-3 kwam het verlossende eindsignaal en won G.V.V.V. in een zeer matig duel toch eenvoudig op de rode zijde van Panhuis. Hiermee blijft het de ongeslagen status in de Veense Cup behouden. Volgende week zaterdag 5 juni gaan de mannen van G.V.V.V. JO10-1 op bezoek bij VRC JO10-2 en we sluiten de Veense Cup af op zaterdag 12 juni wederom bij VRC maar dan tegen VRC JO10-1.

Eindstand DOVO JO10-2 – G.V.V.V. JO10-1 (3-7)
Doelpuntenmakers G.V.V.V. JO10-1: 2x Appie, 2x Timme, 1x Joey, 1x Adam en 1x Julian.

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer