Jongste teams genieten van Veense Voetbalcup

  • Opleiding

Teams tot en met 12 jaar mochten vandaag na maanden van onderlinge wedstrijden eindelijk weer aantreden tegen andere voetbalclubs tijdens de eerste dag van de Veense Regiocup.

Het was weer even wennen op de Veenendaalse velden vanmorgen. Teams van andere verenigingen kwamen op bezoek om vriendschappelijke wedstrijden te spelen, tijdens de lokale Veense Voetbalcup die door de zes voetbalverenigingen uit Veenendaal in het leven was geroepen. Na maanden van onderlinge wedstrijden, was het zaterdagochtend weer mogelijk om de strijd aan te gaan met andere clubs.

Eindelijk weer scoren tegen een andere club!

Na de openingshandeling van wethouder Martijn Beek barstte op het derde veld van G.V.V.V. de strijd tussen DOVO, VRC en G.V.V.V. los. Teams tot en met 12 jaar hadden afgelopen week toestemming gekregen om in vriendschappelijk kader wedstrijden te spelen tegen leeftijdsgenoten van andere clubs. Het startschot van de Veense Voetbalcup was daarmee gegeven.

Gezonde rivaliteit voert boventoon

En dus was het weer genieten op de voetbalvelden. De gezonde rivaliteit dreef boven en in vermakelijke potjes kwamen spelers tot de mooiste acties en doelpunten. Het was voor veel teams dan ook jammer dat de eerste speeldag van het lokale voetbaltoernooi zo snel was afgelopen. Vol enthousiasme leeft de jongste jeugd toe naar volgende week zaterdag, als er nieuwe onderlinge duels op het programma staan.

Wethouder Beek toont de aanwezige jeugd zijn voetbalkunsten.

Teams ouder dan 12 jaar moeten helaas nog even geduld hebben tot de versoepelingen het meedoen in de Veense Voetbalcup voor hen mogelijk maken.

Fotografie: Stefan Koops Photography ©

Ander nieuws

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

Opleiding | 13 mei 2024
Lees meer

Stef Scholten is de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Spakenburg

Opleiding | 09 mei 2024
Lees meer