Oppermachtig JO10-1 wint van VRC

  • Opleiding

G.V.V.V. JO10-1 is verder gegaan waar het vorige week mee begon in de Veense Cup, namelijk winnen. Vorige week werd overtuigend gewonnen van VRC JO10-2 met 8-2. Zaterdagochtend 21 mei kwam VRC JO10-1 op bezoek op de blauwe zijde van Panhuis.

De jongens van G.V.V.V. JO10-1 wisten dat dit een hele belangrijke wedstrijd zou worden in de Veense Cup. Er stond een tot op een bot gemotiveerd G.V.V.V. aan de aftrap. G.V.V.V. JO10-1 kwam als een komeet uit de startblokken, met enkele fraaie aanvallen en goed positiespel, wist VRC niet waar ze het moesten zoeken. Net als vorige week was het VRC dat op karakter, vechtlust en goed keeperswerk op de been bleef. Het regende kansen voor G.V.V.V., maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Grote kansen werden er gemist en daarnaast ontbrak het aan geluk, tot tweemaal toe werd de lat geraakt.

Tegentreffer

In een spaarzame counter raakte ook VRC de lat. Iedereen kent de wet binnen het voetbal wanneer er zoveel kansen door één ploeg worden gemist, dat dan vaak de tegenstander op voorsprong komt uit die ene spaarzame mogelijkheid. Deze wet werd ook werkelijkheid. Na 10 minuten spelen kreeg VRC een corner, deze werd bij de eerste paal neergelegd, de aanvaller van VRC reageerde sneller dan de verdediger van G.V.V.V. en daar was dan de 0–1 voorsprong voor VRC. Met een 0-1 tussenstand werd het eerste kwart afgesloten. De jongens van G.V.V.V. JO10-1 hadden toch wel een kleine tik gehad door deze onterechte achterstand. In de korte pauze moest Tom ze even tot rust manen en dat lukte hem uitstekend. Tom benadrukte dat er zeer goed werd gevoetbald en bleef de mannen complimenteren. Die doelpunten gaan echt wel vallen, wanneer je zoveel beter bent dan je tegenstander. De jongens kwamen weer tot rust en maakten zich gereed voor het tweede kwart.

Het tweede kwart gaf exact hetzelfde wedstrijdbeeld als het eerste kwart. Een oppermachtig G.V.V.V., echter het wilde maar niet lukken om de 1-1 tegen de touwen te schieten. G.V.V.V. bleef continu de druk op de achterste linie zetten van VRC en ballen werden regelmatig veroverd maar de trekker werd niet overgehaald. Maar gelukkig was daar Joey welke met een verwoestende uithaal boven in de kruising de dik verdiende 1-1 aantekende. Niet kort daarna volgde het eindsignaal van het 2de kwart en daarmee was de tussenstand halverwege 1-1.

Tegendeel bewezen

Ook in het derde kwart was het G.V.V.V. welke het betere van het spel had, al begon VRC zich toch ook steeds meer te laten zien in deze wedstrijd. Een prachtige directe vrije trap van Ezra zette G.V.V.V. op een 2-1 voorsprong. Trainer Tom gaf vooraf de vrije trap, het advies aan Ezra, om de bal in de diepte te spelen naar de vrijstaande Adam. Ezra besloot anders en liet dat lachend de trainer nog even weten, zie je wel, hij zit erin. Tom had even geen weerwoord want de 2-1 was een feit.

Kort na de 2-1 was het Appie welke op links een halfhoge voorzet gaf en daar stond wederom Ezra om de 3-1 met de punt van zijn schoen binnen te tikken. Gezien het wedstrijdbeeld dacht iedereen dit is de beslissing, maar daar dachten de hardwerkende mannen van VRC JO10-1 anders over. Een vrije trap van VRC werd eerst nog goed tegengehouden door keeper Lyam maar in de rebound lette de verdedigers van G.V.V.V. niet goed op en schoot de aanvaller van VRC met de wreef de 3-2 tegen de touwen. Daar bleef het niet bij, want nog geen minuut later was het 3-3. De aanvaller van VRC kwam net voor Benjamin, hij trok naar binnen en met een werkelijk prachtig verdekt schot van ca. 20 meter belandde de bal in de korte hoek. Doelman Lyam was volledig kansloos op dit prachtige doelpunt. Enkele minuten later zat ook het derde kwart erop, waarmee de tussenstand 3-3 was.

Genieten

Tom sprak de mannen nog eenmaal enthousiast toe en pepte de jongens op met als doel de overwinning alsnog binnen te slepen. In het 4de kwart zag je bij beide ploegen toch de vermoeidheid optreden in de benen en werden de ruimtes steeds groter. Dit leidde overigens niet tot veel grote kansen voor beide doelen. Beide ploegen vochten als leeuwen en wilden allebei niet verliezen. Toch was het G.V.V.V. welke op een 4-3 voorsprong kwam. Van een meter of drie, schuin voor de goal, legde Timme in een scrimmage de bal breed op Adam, welke wel raad wist met dit kansje en de bal eenvoudig met zijn punt binnentikte. Het volledige team liep achter Adam aan en die schitterende lach op zijn gezicht was fantastisch om te zien.

Nog ca. vier minuten moesten de mannen van G.V.V.V. JO10-1 de voorsprong vasthouden. Wat je vaak ziet dan is dat de club welke voorstaat, in de slotminuten, achteruit gaat lopen en ja heel vaak gaat het dan ook mis in de slotseconden. Dat is exact wat de mannen van G.V.V.V. ook deden, achteruitlopen. Ze bleven echter voor elke bal vechten en gooiden zich soms met drie man voor de aanvaller van VRC om maar niet die tegengoal te krijgen. In de absolute slotseconde was het Lyam, welke zich met zijn hele ziel en zaligheid opofferde en het keiharde schot van de VRC aanvaller pareerde en zo de 4-4 voorkwam. Dat de bal terecht kwam op een voor hem niet al te fijne plek, ach ja dat hoort er bij, het zijn immers de 3 punten waar het om draait in het voetbal.

Minimaal een week koploper

Daarna volgde het verlossende eindsignaal en heel Veenendaal en omstreken kon meegenieten van de lachende en feestende jongens van G.V.V.V. JO10-1. Wat een enthousiasme en spirit toonden de jongens vandaag. Na afloop werden ze in de dug-out nog even gecomplimenteerd voor de geweldige prestatie deze ochtend, zoals op de foto in de kop van dit verslag is te zien.

Volgende week reizen de mannen van G.V.V.V. JO10-1 af naar de rode zijde van Panhuis. Minimaal één week zijn ze nu de trotse koploper van de Veense Cup.

G.V.V.V. JO10-1 – VRC JO10-1 (4-3)
Doelpuntenmakers: 2x Ezra, 1x Joey, 1x Adam.

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer