Epskamp keert blij terug op vertrouwde bodem

  • Het eerste

Maikel Epskamp keert met een grote glimlach op zijn gezicht terug op sportpark Panhuis. De 19-jarige verdediger speelt na acht jaar weer in het blauw-wit.

De promotie van N.E.C. naar de eredivisie was voor Maikel Epskamp geen reden voor een feestje. De getalenteerde speler verliet de club uit Nijmegen en gokte nog op een aangeboden kans bij Fortuna Sittard, maar besloot uiteindelijk te kiezen voor het hoogste amateurniveau en een contract bij G.V.V.V. Een terugkeer op vertrouwde bodem in zijn eigen woonplaats laat Epskamp stralen. “Ik ben hartstikke blij dat ik weer een blauwe ben”, roept hij enthousiast. “Ik ben hier van kleins af aan begonnen en ben nu weer terug.”

Al vroeg vielen de kwaliteiten van Epskamp op en het kwam dan ook voor niemand als een verrassing toen Vitesse de speler aantrok voor haar eigen jeugdopleiding. Het was de zomer van 2013. Hij maakte zeven jaar onderdeel uit van de Arnhemse talentenopleiding. Vorig jaar maakte hij de overstap naar de O18 van N.E.C. Dat avontuur bleef beperkt toe een seizoen. “Mijn laatste jaar bij N.E.C. was erg rommelig. Ik speelde mijn wedstrijden bij de O18. Toen de competitie werd stopgezet, ben ik door blijven trainen bij de O21. Het was een seizoen van alleen maar trainen”, blikt Epskamp terug.

‘Ben een echte centrumverdediger’

Nog een seizoen alleen maar trainen ziet hij niet zitten en dus kijkt hij weer uit naar het nieuwe seizoen. “Mijn persoonlijke doelstelling is om weer lekker te gaan voetballen. Ik ben een echte centrumverdediger. Ik kan goed een mannetje uitschakelen en probeer altijd de voetballende optie te vinden. Ben kopsterk en geef altijd de volle honderd procent.” Na een lange tijd stilzitten begint het voetballen weer te kriebelen. “Ik ga heel erg mijn best doen. Hopelijk mag ik dat belonen met een basisplaats.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops Photography ©

Ander nieuws

Vlaggenschip start voorbereiding op ontmoeting met Excelsior Maassluis

Het eerste | 02 okt 2023
Lees meer

Dylan Chiazor rondt revalidatie af met officieel debuut in hoofdmacht

Het eerste | 01 okt 2023
Lees meer

STAND: G.V.V.V. zet stijging op ranglijst door na derde cleansheet

Het eerste | 01 okt 2023
Lees meer