JO10-1 wint in doelpuntenfestival van VRC JO10-2

• Opleiding

Voor de neutrale toeschouwer was het afgelopen zaterdag genieten op sportpark Spitsbergen van VRC. Maar wanneer je met een G.V.V.V. bril naar de wedstrijd keek, deed het af en toe pijn aan de ogen. Bijna de gehele wedstrijd lag er een bepaalde gelatenheid over de ploeg heen.

Vorige week bij DOVO zagen we dezelfde houding op het veld. Gemakzucht en onderschatting zijn de verklaringen welke de trainers hebben voor de twee matige duels van G.V.V.V. JO10-1. De eerste 2 duels was het bij vlagen sprankelend wat G.V.V.V. JO10-1 liet zien, de laatste twee duels zeer matig. Wat we natuurlijk niet mogen vergeten is dat ondanks de twee mindere wedstrijden er toch gewoon gewonnen werd door de blauwe brigade.

Via de Vijgendam ging het richting sportpark Spitsbergen.

De aftrap stond gepland om 8.45 uur bij VRC en na een heerlijke fietstocht vanaf zwembad De Vallei werd er dan ook stipt op tijd afgetrapt. G.V.V.V. JO10-1 kwam de eerste minuten uitstekend voor de dag en kwam al snel via Joey op een 1-0 voorsprong. Kort daarvoor werden ook al twee ballen van de lijn af gehaald, waardoor G.V.V.V. JO10-1 op een terechte 1-0 voorsprong kwam. Na deze 1-0 begon de gelatenheid en redelijk rap na de 1-0 werd er een lange bal over de achterste linie van G.V.V.V. neergelegd en de rappe spits van VRC tikte de 1-1 binnen. Deze klap was nog niet verwerkt en het was wederom VRC die scoorde en de 2-1 op het scorebord zette. Bijna de gehele wedstrijd waren het voornamelijk de verdedigers van zowel G.V.V.V. als VRC welke niet thuis gaven, waardoor het kansen bleef regenen aan beide zijden. Het eerste kwart werd afgesloten met een 2-1 voorsprong voor VRC.

Verdedigende fouten

In het tweede kwart was het direct Timme welke met een individuele actie en een laag slot de 2-2 aantekende. Kort daarna was het Ezra welke via de kluts en de keeper van VRC, G.V.V.V. weer op voorsprong zette 3-2. Nauwelijks bekomen van de 3-2 en daar was het VRC weer die scoorde 3-3. Wederom was het G.V.V.V. welke in de kluts op voorsprong kwam, nu was het Julian welke de bal half raakte maar tot ieders verbazing rolde hij de goal in 4-3. Een werkelijk prachtige individuele actie van Ezra van achteruit werd door dezelfde speler afgerond, met een verwoestende uithaal die de keeper kansloos liet 5-3. Zoals gezegd ging er vandaag verdedigend veel mis en kort na de 5-3 was het wederom VRC welke de aansluitingstreffer op het scorebord zette 5-4. Hiermee werd het tweede kwart afgesloten.

Aan het begin van het derde kwart wist Ezra Appie vrij te spelen, welke beheerst met links binnenschoot 6-4. Een foutje van keeper Lyam, leverde de bal in bij de spits van VRC, betekende de 6-5. Kort daarna volgde de volgende klap en was het VRC welke weer langszij kwam 6-6. Donkere wolken hingen er boven sportpark Spitsbergen voor de JO10-1. Het zou toch niet gebeuren dat ze tegen VRC JO10-2 punten laten liggen in de strijd om de Veense Cup. Het eerste duel tegen VRC JO10-2 werd door G.V.V.V. JO10-1 namelijk eenvoudig gewonnen met 8-2. Het derde kwart werd beëindigd met een 6-6 tussenstand.

Doelpuntenfestijn

In de laatste korte pauze schudde Tom de jongens goed wakker en gaf ze maar één opdracht mee, winnen en hoe maakt nu niet meer uit. Dat ze net op tijd wakker werden geschud bleek wel, want binnen 3 minuten was het een individuele actie van Sam van achteruit, welke het overzicht bewaarde en met een prachtige assist Julian bediende, welke de bal met rechts binnen gleed en daar was de 7-6 voorsprong weer voor G.V.V.V.. Op dat moment knakte er iets bij VRC, want binnen twee minuten liep G.V.V.V. uit naar een 11-6 voorsprong. Eerste een lucky goal van Timme, welke de bal hoog wegschoot, maar tot ieders verbazing belandde de bal in de goal 8-6. Direct balverlies van VRC na de aftrap gaf Timme de kans om aan te leggen en hij faalde niet 9-6. Wederom balverlies na de aftrap van VRC en nu was het Joey welke verwoestend uithaalde 10-6. Nog geen 30 seconden later wist Timme de op rechts vrijstaande Julian te vinden, welke 1 op 1 met de doelman van VRC wederom niet faalde en de 11-6 aantekende. Hiermee was de wedstrijd dan toch in het voordeel van de JO10-1 beslist. Het slotakkoord was voor VRC. Wederom ging er verdedigend weer van alles mis en kwam de eindscore van 11-7 op het scorebord. De wedstrijd kabbelde de laatste 5 minuten door zonder noemenswaardige hoogtepunten en daardoor eindige de wedstrijd in een 11-7 overwinning voor G.V.V.V. JO10-1.

Volgende week wacht de allerlaatste wedstrijd in de Veense Cup. G.V.V.V. JO10-1 reist wederom per fiets af naar VRC, maar nu tegen VRC JO10-1. De aftrap is om 8.30 uur. De eerste wedstrijd op Panhuis werd door G.V.V.V. JO10-1 dik verdiend gewonnen met 4-3 van VRC JO10-1. Wel zullen de mannen aankomende zaterdag uit een ander vaatje moeten tappen om de winst in de Veense Cup niet te moeten delen met VRC JO10-1. G.V.V.V. JO10-1 heeft alle 4 duels nu gewonnen en heeft een voorsprong van 3 punten op VRC JO10-1. G.V.V.V. JO10-1 gaat er alles aan doen om zaterdag de maximale score te behalen en hierdoor de Veense Cup, de eerste in de geschiedenis, aan de prijzenkast van G.V.V.V. toe te voegen.

Eindstand VRC JO10-2 – G.V.V.V. JO10-1 (7-11)
Doelpuntenmakers G.V.V.V. JO10-1: 3 x Timme, 3 x Julian, 2 x Joey, 2 x Ezra, 1 x Appie

J.O.C. organiseert paasbrunch voor alle jongens en meisjes van Jong Blauw t/m O11