JO10-1 wint met overtuiging de Veense Cup

• Opleiding

Zaterdagochtend 12 juni om 7.55 uur was het verzamelen voor G.V.V.V. JO10-1 bij VRC, voor de alles beslissende wedstrijd tegen VRC JO10-1. De wedstrijd werd door VRC ingepland op het hoofdveld, aftrap 8.30 uur. Doordat de wedstrijd werd ingepland op het hoofdveld van VRC, was er na een hele lange periode goed nieuws voor de ouders en opa’s en oma’s van de mannen van de JO10-1. Iedereen was welkom op het terras van VRC en deze kans lieten de ouders en opa’s en oma’s zich dan ook niet ontnemen.

Van elke speler vanuit de JO10-1 selectie was er wel een familielid aanwezig. Het terras stroomde  vol met blauwe JO10-1 supporters. Waar een aantal spelers met strakke gespannen gezichten het terrein van VRC betraden waren er ook een aantal spelers juist heel ontspannen voor de wedstrijd van het jaar. Bij een nederlaag van de JO10-1 eindigden G.V.V.V. en VRC gelijk in de Veense Cup. De  JO10-1 had dus genoeg aan een gelijkspel, maar al tijdens de trainingsweek werd er door de trainers aangegeven dat we vol voor de winst zouden gaan. De trainingsweek voorafgaand aan deze cruciale wedstrijd beloofde niet veel goeds. Er werd heel matig getraind, mogelijk veroorzaakt door de warme temperaturen op Sportpark Panhuis. Taak voor de trainers was het om de jongens vrijdagavond op tijd in bed te krijgen (start EK voetbal) en zaterdagochtend messcherp te laten verschijnen aan de aftrap.

Na kort de handen te hebben geschud met de aanwezige blauwe supporters werden de mannen door Tom meegenomen naar het hoofdveld om de warming up te starten. Een korte rondo, werd gevolgd door een pass- en trapoefening en afgesloten met een afwerkoefening. Uit de warming up bleek al dat de mannen van de JO10-1 messcherp waren. Goede inspeel passen (hard en zuiver) en prachtige doelpunten tijdens het afwerken beloofde een scherp begin. De trainers zagen ook dat de warming up bij VRC slap en inspiratieloos was. Zowel kort voor de wedstrijd als tijdens de wedstrijd waren er regelmatig feesttoeters te horen op het terrein van VRC. Wie achter deze sfeeractie zaten is nog niet bekend, maar het lijkt er toch echt op, dat dit uit het G.V.V.V. kamp kwam.

Stipt half 8.30 uur werd er afgetrapt en wat kwam de JO10-1 geweldig uit de startblokken. Vol passie en strijd werd VRC direct onder druk gezet. Dit leidde binnen 3 minuten tot een eerste corner, welke door Julian bij de tweede paal werd neergelegd en daar stond geheel vrij Appie, onze linkspoot, hij controleerde de bal en schoot beheerst met links de bal in de bovenhoek, 0-1.
Dit doelpunt werd direct door het team groots gevierd, vol stralende gezichten feliciteerden ze Appie. Nog geen 2 minuten later was het goed druk zetten door Julian op rechts, welke balverlies inleidde voor VRC, dezelfde Julian omspeelde de keeper trok de bal terug en daar stond wederom Appie. In eerste instantie schoot Appie de bal nog tegen de keeper aan, maar in de rebound schoot Appie de 0-2 voor tegen de touwen. Wederom 2 minuten later was het individuele actie van Appie op links, waarbij het schot met een beetje geluk onder de benen doorging van de keeper van VRC en heel langzaam over de doellijn rolde, 0-3. Een loepzuivere hattrick van Appie.
VRC had in het eerste kwart niks in te brengen en zo werd dat afgesloten met een 0-3 voorsprong.

In het tweede kwart was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Aan beide zijde waren er kansen te noteren maar veel werd er niet gescoord. Toch was het VRC welke een gaatje vond in de defensie van G.V.V.V. JO10-1, de spits faalde niet en de 1-3 was een feit. Kort na de 1-3 kreeg VRC twee grote kansen op de 2-3, maar fantastisch keeperswerk van Lyam voorkwam erger. Het tweede kwart werd afgesloten met 1-3 voorsprong voor G.V.V.V. JO10-1.

De scheids had nog maar net gefloten voor de start van het derde kwart of een lange bal van Lyam belandde over de verdediging van VRC, de bal werd perfect aangenomen door Adam en met een fraaie lob in de rechter bovenhoek, wreef/buitenkant rechts, werd de voorsprong verder uitgebreid naar 1-4. Enkele minuten later werd er door het midden uitverdedigd door VRC, echter VRC had Appie over het hoofd gezien. Appie wist met dit buitenkansje wel raad en schoot beheerst de 1-5 binnen. Op dat moment knapte er iets bij VRC en was het eenrichtingsverkeer richting het goal van VRC. Timme stuurde Julian op rechts weg, Julian dribbelde door en schoot de bal keihard half hoog voor de goal en daar stond een verdediger van VRC, welke de bal in eigen goal werkte 1-6. Een prachtige individuele actie van Julian op het middenveld en de nog mooiere steekpass van Julian op Sam, zette Sam 1 op 1 met de doelman van VRC. Sam schoof de bal laag en beheerst langs de doelman 1-7. Met deze tussenstand van 1-7 werd het derde kwart afgesloten.

Ook in het 4de kwart was G.V.V.V. JO10-1 oppermachtig en kwam het geen moment meer in gevaar. Typerend was een wisselmoment van verdediger Sam en Benjamin halverwege het laatste kwart. De wissel was niet handig getimed, waardoor de keeper van VRC direct de lange bal gaf over de verdediging. Een sprint vol overgave van Benjamin, met een achterstand van ca. 10 meter op de man met de bal, werd door een enorme krachtsinspanning met een bijbehorende sliding, net voordat de aanvaller van VRC wilde aanhalen, door Benjamin geblokt en tot corner verwerkt. Vol overgave wierp hij zich voor de bal. Deze wedstrijdmentaliteit had het gehele team vandaag. Van minuut 1 tot en met minuut 50 werd er door iedereen gevochten als leeuwen.

Het slotakkoord, een verwoestende uithaal van Joey, betekende de 1-8 voor de JO10-1. De laatste minuten werd er met regelmaat door de jongens gevraagd hoelang het nog was, want ze wisten, de Veense Cup is voor ons.
Iets voor half tien kwam het verlossende eindsignaal en was de eerste Veense Cup in de geschiedenis van G.V.V.V. JO10-1 een feit. De handen werden geschud met de tegenstander en daarna volgde op het terras van VRC, met de blauwe supporters, de uitreiking van de medailles voor alle spelers en begeleiders en met natuurlijk als kers op de taart de uitreiking van de beker aan de winnaar Veense Cup 2021, G.V.V.V. JO10-1.
De festiviteiten na afloop waren enorm, er werd veel gelachten, gefeest en gefotografeerd.

De uitreiking van de medailles en beker en de feestvreugde daarna werd ook vastgelegd in twee filmpjes.
Film 1
Film 2

Wat was dit een fantastische ochtend voor iedereen welke betrokken is bij dit team en wat hebben de jongens dit verdiend. 5 wedstrijden 15 punten, klinkende cijfers voor de jongens van G.V.V.V. JO10-1.

De komende twee weken spelen de jongens van de JO10-1 nog oefenwedstrijden tegen respectievelijk DOVO JO10-1 en Jonathan JO10-1. Op zaterdag 3 juli wordt er afgesloten met het Marco van Ginkel toernooi bij voetbalvereniging Valleivolgels, te Scherpenzeel. Daarna gaan de mannen van G.V.V.V. JO10-1 met vakantie en verwachten we weer zo rond 23 augustus te gaan starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2021-2022.

Eindstand VRC JO10-1  G.V.V.V. JO10-1     1 – 8

Doelpuntenmakers: 4 x Appie, 1 x Adam, 1 x Julian, 1 x Sam en 1 x Joey

Perschef G.V.V.V. JO10-1