Twee nieuwe aanwinsten voor VR1

  • Senioren

Voor het aanstaande nieuwe seizoen, dat hopelijk niet wordt doorkruist door nieuwe pandemie maatregelen, kan ons Vrouwen 1 team rekenen op de bijdragen van twee nieuwkomers in de selectie, te weten Chaira Janssen en Birgit Kosters.

Chaira Janssen (17) sluit komend seizoen aan bij G.V.V.V. VR1. Zij voetbalt al vanaf haar elfde jaar en heeft dus al 6 jaar ervaring in het metier.

Chaira begon in de MO13-1 bij DOVO en speelde altijd in de voorhoede. Later is zij op het middenveld gaan voetballen, waar zij het spel goed kon verdelen aldus de trainer.

Met Chaira wordt er een fanatieke speelster binnengehaald die strijd levert tot de laatste minuut. Na zo’n wedstrijd heeft zij in ieder geval een voldaan gevoel.

Na een aantal jaren bij DOVO gespeeld te hebben, wilde Chaira toch meer uitdaging en zo kwam zij bij G.V.V.V. terecht. Inmiddels heeft zij al een aantal trainingen mee gedaan en vond ze het meteen al een gezellig en fanatiek team waar ze graag bij wilde aansluiten.

Door haar overstap gaat ze nu samen met haar oudere zus Djoni voetballen bij G.V.V.V. VR1 en dat lijkt Chaira ook erg leuk.
Eerst lekker op vakantie en daarna start Chaira met haar nieuwe opleiding in Utrecht (pedagogiek) en natuurlijk een mooi voetbalseizoen bij G.V.V.V.

Nog een nieuwkomer binnen G.V.V.V. VR1 is Birgit Kosters. Zij is 18 jaar oud en woont in Veenendaal. Birgit speelt al sinds 2012 bij G.V.V.V. en heeft tussendoor nog twee jaar in de MO19-1 bij Candia ‘66 gespeeld. Afgelopen seizoen is zij terug gekeerd bij de Blauwen en daar is zij erg blij mee. “Het is hier altijd gezellig,” aldus Birgit.

Birgit volgt momenteel de opleiding sport, bewegen en gezonde leefstijl in Utrecht. Daarnaast gaat zij dus aankomend seizoen spelen voor G.V.V.V. VR1.
Birgit komt over van G.V.V.V. VR2. Haar favoriete positie is een plek in de voorhoede.

Bij G.V.V.V. VR1 hoopt Birgit zich verder te kunnen ontwikkelen en door te groeien als voetbalster. Ook hoopt ze volgend seizoen zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en belangrijk te zijn voor het team. Samen met de andere meiden wil ze aankomend seizoen zo hoog mogelijk eindigen in de competitie.

Tekst: Anne-Wil van de Weerdhof – Van Hardeveld

Ander nieuws

G.V.V.V. O23-2 kampioen ondanks nederlaag in derby

Senioren | 12 mei 2024
Lees meer

Eerste open training vrouwenvoetbal een succes: 17 april extra avond

Senioren | 10 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. hoopt op doorstart vrouwenteam: vanavond kennismakingstraining

Senioren | 03 april 2024
Lees meer