Van Toorn klaar voor de stap omhoog

  • Het eerste

Dion van Toorn was verrast dat hij door G.V.V.V. werd benaderd, maar enthousiast maakt hij de stap omhoog. ‘Altijd de droom gehad zo hoog mogelijk te voetballen.’

Opeens gaat vorige week de telefoon van Dion van Toorn. De 22-jarige doelman wordt benaderd om het keeperstrio bij G.V.V.V. compleet te maken, nadat Olaf Weima kenbaar had gemaakt voor zijn studie te kiezen. “Ik was in eerste instantie erg verbaasd dat de club bij mij uitkwam. De stap van de vierde klasse naar de tweede divisie is erg groot”, verklaart Van Toorn zijn reactie. “Maar ik ben wel super trots dat ik deze kans heb gekregen. Ik heb altijd de droom gehad om zo hoog mogelijk te voetballen.”

‘Erg benieuwd naar de verhalen’

Hij was lange tijd een vaste waarde onder de lat van Candia’66, maar kon het aanbod om terug te keren bij G.V.V.V. niet weerstaan. “Kwaliteiten van mijzelf benoemen vind ik erg lastig. Ik laat mij liever door anderen beoordelen.” Daarentegen weet hij wel wat hij wil leren. “Ik ben erg benieuwd naar de verhalen van de oudere spelers en hoop van hen, naast het voetbal, ook veel buiten het veld te gaan leren.”

De sluitpost komt terecht in een voor hem vrijwel onbekende selectie. “Dennis van Meegdenburg ken ik wel. Ik heb samen met hem de cursus UEFA B gevolgd. Ik heb namelijk een eigen voetbalschool, waarin ik jeugd tot O19 train. Vind het erg leuk om volgend seizoen met Dennis te mogen werken.”

‘Betere en completere keeper worden’

Van Toorn beseft als geen ander hoe groot het niveauverschil is tussen zijn oude en nieuwe club, maar ziet daarin eerder kansen dan problemen. “Ik wil komend jaar gewoon genieten en alle momenten aangrijpen om een betere en completere keeper worden”, is de doelman helder als gevraagd wordt naar zijn persoonlijke doelstellingen. “Ook naar de sfeer bij de grote wedstrijden kijk ik erg uit. Het hele sportcomplex vol met supporters. Dat lijkt mij erg mooi om mee te maken.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: Stefan Koops Photography ©

Ander nieuws

Voorbeschouwing // Visserslatijn deel II

Het eerste | 07 december 2023
Lees meer

Spies bekroont honderdste wedstrijd met treffer: ‘Voelt geweldig’

Het eerste | 03 december 2023
Lees meer

Vink ziet genoeg leermomenten in Spakenburg: ‘Onvoldoende mee gedaan’

Het eerste | 03 december 2023
Lees meer